VSTOP PROST!

IMSET + Gostje!

Obeta se skoraj akustičen koncert skupine IMSET na gradu Vinica, fantje obljubljajo hud žur in 'trgagatven' koncert. Ker bo trgal. Gate.

O skupini IMSET:

Iz generacije podobno zvenečih domačih bendov štrli domžalski Imset z malce samosvojim in zelo nalezljivim zvokom. Opazili ste jih lahko na Emi 2020, že nekaj prej je izšla pesem Upornika z razlogom, v poletje pa so vstopili z uspešnico Lajf.

Očitno nekaj delajo prav, saj so vse bolj medijsko opaženi in z muziko prisotni na radiih, dober glas o njih pa je, tudi zaradi sodelovanja z Ameriškima producentoma (Ted Jensen, Chris Gehringer), že segel preko meja: »Najlepše priznanje v tem pogledu je bila pohvala Manuja Katcheja, enega najboljših bobnarjev na svetu, nastopa tudi s Stingom in Petrom Gabrielom, ki je na instagramu napisal, da je to zvok, s katerim bi lahko uspeli tudi v tujini.« Pohvala se je nanašala na skladbo
Femme Fatale, s katero so nastopili na Emi.

Skupina Imset je na svoji poti osvojila že šopek tekmovanj (najbolj perspektivna mlada skupina leta, zmaga na Glasbenem festivalu Ljubljana in Glasu mladih), se kalili s preigravanjem svetovnih hitov in ogrevanjem največjih regionalnih bendov (tudi Dubiozo kolektiv, Belo dugme, Parni valjak in Prljavo kazalište), prvo pesem posneli z Zlatkom, izdali zelo poslušljiv album Persona, do letos pa so največ radijskega etra polnile pesmi Jadrava, Feniks in Sanjam (z Alyo).

Na koncertu se jim bosta pridružila tudi dva gosta (Gašper Mihelič - 2B in Petja Pavli).