Na vsebino

Izmenjevalnica oblačil v MC Metlika

23. apr ob 10:00

23. aprila obeležujemo slovenski dan v rabljenih oblačilih.

Raziskava Obleka naredi človeka je razkrila, da delež prodanih oblačil iz druge roke znaša manj kot 1 %, še redkeje pa se v Sloveniji poslužujemo izposoj. Po drugi strani pa letno v povprečju vsak od nas zavrže 12 kg oblačil. Zato so se pred tremi leti, Ekologi brez meja, Pravična trgovina Slovenija in Focus, društvo za sonaraven razvoj, odločili, da 23. april razglasijo kot dan v rabljenih oblačilih.

In ker se po vsej verjetnosti vsakemu od nas v omari kopiči kup oblačil, ki jih več ne potrebujemo, nam več niso všeč ali prav, smo se odločili, da z društvom KUD plac Metlika organiziramo izmenjevalnico oblačil v Mladinskem centru Metlika.

Za uvod, ki nas bo popeljal v izmenjevalnico, pa smo povabili tudi Ekologe brez meja, ki bodo za nas pripravili krajše interaktivno predavanje o Slovenskem dnevu v rabljenih oblačilih, podali nekaj nasvetov za bolj trajnostne odločitve in še več.

Ekologi brez meja se zavzemamo za svet brez odpadkov, ki ga skušajo doseči z ozaveščanjem, aktivacijo in predvsem povezovanjem posameznikov, odločevalcev in organizacij. Njihovo poslanstvo je odkrivanje novih tem in zagotavljanje podatkov, s katerimi lahko vplivamo na spremembe politik in navad. So mnenjski voditelji na področju odpadkov, ki svoje napore usmerjajo predvsem v preprečevanje nastajanja odpadkov.

Na izmenjevalnico lahko prinesete svoja rabljena oblačila in v zameno vzamete druga ponujena oblačila, ki so vam všeč.

Poleg oblačil pa lahko prinesete tudi stare zavese ali rjuhe iz katerih bomo izdelovali nakupovalne vrečke/torbe na prihajajoči delavnici.

Vljudno vabljeni ob 10. uri v Mladinski center Metlika.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj