Na vsebino

Jesenska zgodba v Šokčevem dvoru 2019

28. sep ob 13:00

Leto je naokrog in Šokčev dvor ponovno odpira svoja vrata Jesenski zgodbi, ki bo potekala od 13. do 18. ure.

Delo javnega zavoda in zavarovano območje bomo predstavili v vodeni predstavitvi po muzeju in rokodelskem centru, ki bo ob 14.30 uri.
Na vrtu muzeja na prostem se bodo predstavili rokodelci, (ekološki) kmetje, čebelarji, in drugi ponudniki iz našega okolja…

Pod orehom, pri hiši, se bodo pasli avtohtoni krškopoljski prašiči ter mangulice, na bližnjem travniku še bovške ovce in belokranjske pramenke ter istrski osli.
Državni prvak v striženju ovc Alojz Novak bo prikazal strižo ovc, spremljali pa boste lahko tudi sortiranje in predelavo ovčje volne, lanu, konoplje, pisanje pisanic, spletanje košar, pletenje, kvačkanje in vezenje...

Na ogled bo RAZSTAVA VEZENIN – ORHIDEJE, ki so jih pripravile članice Študijskega krožka ZIK Črnomelj in je osnova za izdajo nove publikacije KP Kolpa.
Predstavljena bo modna kreacija »Vila Kolpijanka« Vite Ivičič in belokranjskih rokodelk - iz belokranjske volne in lanu; ki je sodelovala na modni reviji Bicka, kakor tudi nagrajeni volneni izdelki iz projekta »Novi izzivi slovenske drobnice«.

Na voljo bo brezplačna uporaba električnih koles, s svojo glasbo pa nas bodo razveselili tudi Preloški muzikanti.
In še veliko, veliko zanimivega; najpomembnejše pa: popoldne boste lahko preživeli v prijetni družbi Žuničanov in sodelavcev parka.

Vabljeni!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj