Na vsebino

Jurka Zoroja (flavta) in godalni kvartet Dissonance

15. sep ob 19:30

Ob 19.30 uri vas prijazno vabimo na koncert klasične glasbe, ki se ob odvil v Cerkvi Sv. Duha v Črnomlju. Nastopila bo flavtistka Jurka Zoroja in godalni kvartet Dissonance.

JURKA ZOROJA (flavta) in GODALNI KVARTET DISSONANCE

Jurka Zoroja je slovenska akademska flavtistka. Končala je Akademijo za glasbo, magistrski študij pa na Hochschule für Music Carl Maria von Weber v Dresdnu. Deset let je bila solo flavtistka orkestra Slovenske Opere in baleta v Ljubljani in hkrati izredna profesorica na Akademiji za glasbo v LJ. Leta 1992 je ustanovila svojo Umetniško šolo, ki deluje še danes. Njena umetniška interpretacija obsega vsa stilna obdobja solistične in komorne igre za flavto. Nastopa v mnogih komornih zasedbah z domačimi in tujimi umetniki.

Godalni kvartet Dissonance sestavljajo člani orkestra slovenske filharmonije: Janez Podlesek (1. violina), Matjaž Porovne (2. violina), Oliver Dizdarević (viola), Klemen Hvala (violončelo). Delujejo od leta 2014 in se posvečajo tako klasični literaturi, kot tudi delom sodobnih skladateljev, zlasti slovenskih.

Njihov skupni program bo tokrat obsegal dela J. Haydna in W. A. Mozarta.

Organizator: JSKD, Območna izpostava Črnomelj

Več informacij: 07/ 30 61 190, [email protected]

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj