Na vsebino

Koncert Mak Grgić z Bachom

29. jul ob 20:00

V okviru mednarodnih poletnih kulturnih prireditev Pridi zvečer na grad bo ob 20. uri v cerkvi Žalostne Matere božje pri Treh farah v Rosalnicah potekal koncert Mak Grgić z Bachom.

Kitarski virtuoz Mak Grgić, ki živi in ustvarja v Los Angelesu, je lani izdal album priljubljenih Bachovih del, za katerega je prejel nominacijo za prestižno glasbeno nagrado grammy. Skladbe odigra na posebno, dobro temperirano kitaro. Ta reproducira slog uglaševanja, ki ga je uporabljal J. S. Bach. Slišali bomo, kako bo njegova kitara zazvenela v cerkvi Žalostne Matere božje pri Treh farah. Kot gostja bo z njim nastopila mezzosopranistka, Meagan Martin ki je povsem slučajno tudi njegova žena.

Pa še zanimivost: Mak Grgić je prve kitarske tone odigral pod budnim nadzorom učitelja kitare in nekdanjega bugarista pri tamburaški skupini MFS Ivan Navratil Tončka Črnuglja iz Križevske vasi.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj