Na vsebino

Over the Fence Festival:

6. Fotografski dokument
Mentor: Marijo Župan
Termin: sre - sob | 17h-19h
Starostna omejitev: min. 12 let
Max. število prijav: 10
Kaj morajo udeleženci prinesti s seboj: digitalni fotoaparat

Opis delavnice:
Tematika delavnice se osredotoča na nerazvitost lokalnega okolja in ravno fotografija je medij, ki je značajen nosilec avtorskega sporočila. Tematike se bomo lotili z obravnavo problema, vsak udeleženec bo prispeval osebni pogled na nerazvitost mesta. Po skupnem pogovoru o glavnih problemih in možnosti njihove upodobitve s fotografskim pristopom se bomo podali na teren, kjer bomo iskali motive, ki prikazujejo lokalno nerazvitost. Vsak udeleženec bo z lastnim avtorskim pristopom ustvaril serijo fotografij, ki bodo razstavljene na zaključni razstavi.
Fotografska težnja delavnice ne bo lepotni aspekt fotografskega izdelka, ampak primarno približevanje želenemu motivu, ki manifestira idejo avtorja.

Opis mentorja:
Na festivalu bo pod vodstvom Marija Župana potekala delavnica dokumentarne fotografije: Fotografski dokument. Marijo zaključuje drugo stopnjo študija fotografije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Pri svojem ustvarjanju poudarja uporabo napak v korist izdelane avtorske estetike. Z uspešnimi fotografskimi razstavami in izkušnjami v mentorstvu raznih delavnic bo udeležencem na voljo za spodbudo in usmerjanje v iskanju motivov, ki jih predvideva ideja delavnice.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj