V PI Bela krajina organiziramo delavnico »MOBILNA FOTOGRAFIJA IN PISANJE UČINKOVITIH OBJAV za Facebook in Instagram«, ki bo potekala od 18. do 20. ure. Delavnico bosta vodila Nina Miketič in Jan Kocjan, dvojec, ki stoji za objavami na FB strani Bela krajina in IG profilu bela.krajina.

Facebook in Instagram sta izrazito vizualni platformi, ki temeljita na povezovanju uporabnikov. Zainteresirane uporabnike je mogoče doseči preko pravilno usmerjenega podajanja tako vizualne podobe kot tekstovne vsebine.

Z Nino se boste fokusirali na učinkovito pisanje objav, ki predstavljajo zgodbe, nasvete in informacije na zanimiv način, in ki spodbujajo k interakciji kot je všečkanje, komentiranje, označevanje uporabnikov in deljenje objav. Nekaj besed tudi o aplikacijah, ki omogočajo vizualno načrtovanje objav in urejanje urnika objav.

Vsaka pisana beseda še bolj pritegne pozornost ob vizualni podobi. Mobilni telefoni so prevzeli vlogo dežurnega fotoaparata, s katerim memoriramo svet okoli nas. Z Janom boste spoznali trike, kako zajeti fotografijo, kako deliti fotografije na socialna omrežja, katere aplikacije uporabiti za izboljšavo in obdelavo fotografij ter kje jih shraniti.

Za prijavo na brezplačno delavnico pošlji email na vita.jankovic@ric-belakrajina.si do najpozneje 30. maja.
S seboj prinesite mobilne telefone in prenosni računalnik.