Na vsebino

Motokros

14. maj ob 13:00

AMD Kolpa MXS vabi na državno prvenstvo Slovenije in Hrvaške v motokrosu, ki bo v Stranski vasi pri Semiču.

Urnik in novica: na stezi vsaj en Gajser:
Družino Gajser bo zastopal (najbrž) samo Bogomir...

Prve dirke v najnižjih kategorijah se začnejo ob 11. uri, prva vožnja elitnega razreda MX Open in MX2 bo sledila ob 13. uri. Dirke se bodo končale po 17. uri, takoj po koncu pa bo podelitev pokalov najboljšim. Cena vstopnice je za otroke do 12. leta je 5 evrov, za odrasle pa 10 evrov.
Zanimivo bo v vseh kategorijah, ne le v najmočnejši! V kategoriji MX2 bo Jan Pancar (AMD Šentvid) skušal nadaljevati niz neporaženosti v letošnji sezoni, na dveh dirkah je osvojil vseh sto točk. Matevž Robek (MK Fire Group) si je po prvih dveh dirkah državnega prvenstva privozil vodstvo v kategoriji MX 125, kjer pa so motokrosisti zelo izenačeni.
V kategorijah MX 50 junior, MX 65 in MX 85 bodo tokrat tekmovali vsi najboljši, na čelu z vodilnimi Miho Vrhom (MSK Notranjska), Jako Peklajem (AMD Šentvid) in Galom Hauptmanom (AMD Šentvid), predvsem pa bo zanimivo videti, kje so v primerjavi s konkurenti iz Hrvaške naši mladi motokrosisti.
Poleg najmlajših, bodo na dirki tekmovali tudi najstarejši. Pri veteranih nad štirideset let je letos še nepremagan Borut Koščak (AMD Šentvid). Družino Gajser bo zastopal samo Bogomir, ki bo na tretji dirki državnega prvenstva branil vodstvo v kategoriji veteranov nad petdeset let.

Na prenovljeni stezi Krupa v organizaciji AMD Kolpa MXS nas čaka zanimiv, razburljiv in atraktiven motoristični konec tedna

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj