Na vsebino

Ob koncu epidemije z godbeno glasbo med ljudi

7. jun ob 15:00

Mestna godba Metlika je z zadnjo godbeno vajo pred epidemijo v Sloveniji zaradi koronavirusne bolezni opravila 6. marca 2020. V 88-ih dneh dolgem obdobju do prve vaje, ki je po dovoljenju vlade in priporočilih NIJZ potekala v torek, 2. junija, so godbeniki in ljubitelji godb bili prikrajšani za obilo dobre godbene glasbe, druženja in različnih igranj.

V želji, da vsaj za silo nadoknadijo zamujeno in da z igranjem ponovno prinesejo dobro voljo med ljudi ob uradno končani epidemiji, so se godbeniki Mestne godbe Metlika odločili, da bodo v nedeljo v popoldanskem času, 7. junija 2020, izvedli javno igranje na različnih lokacijah v Metliki (na Trgu svobode, pri Vinski kleti KZ Metlika, na Boršteku in na Veselici) in v krajevnih skupnostih Rosalnice, Drašiči in Radovica.

Zaradi epidemije koronavirusa godbeniki namreč v aprilu in maju niso smeli igrati za vuzemski ponedeljek, na reviji godb in orkestrov Dolenjske in Bele krajine v Novem mestu, na tradicionalnem pohodu okoli Metlike in na 38. Vinski vigredi v Beli krajini. Le delno so lahko izvedli prvomajsko budnico s sodelovanjem v projektu Prebudimo Slovenijo ob Valu 202 na določenih točkah v Metliki in pred hišami godbenikov. Takrat je med člani godbe zrasla tudi želja, da se izvede nekakšna »budnica po budnici«, za katero je sedaj prišel čas.

To nedeljo bo torej donelo in odmevalo iz pihal, trobil in tolkal metliških godbenikov. Godbeniki vas sicer ne bodo budili ob 6. uri zjutraj kot na praznični prvomajski dan, pa vendar bodo marsikoga predramili iz zaslužene popoldanske nedeljske sieste, saj z igranjem pričnejo ob 15. uri. Vreme naj bi jim služilo, v primeru močnih padavin pa bo igranje odpadlo. Godbeniki vas pozivajo, da jim prisluhnete, se pridružite in poveselite z njimi ob dobri glasbi!

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

      
15
23
27
29
30
31
     
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj