Osebna SWOT analiza vam lahko pomaga, da se bolje spoznate, postanete najboljša različica sebe in se usmerite v področje, ki vam je najbolj pisano na kožo. Prvo vprašanje je, kaj želite z njo doseči? Lahko se uporabi za iskanje nove službe, si želite doseči nov uspeh že v obstoječi karieri? Želite osebnostno napredovati ali želite poskusiti nekaj novega?

Izdelali boste svojo osebno SWOT analizo. Pri njenem oblikovanja je ključnega pomena iskrenost do sebe. Nase morate znati pogledati objektivno in z distance.

Ko boste torej ugotovili, v čem ste res dobri, potem je smiselno, da svojo karierno pot oblikujete okoli tega ter na tak način svoje prednosti in talente izkoristite v največji možni meri.

SWOT analiza je analiza prednosti, pomanjkljivosti, priložnosti in nevarnosti (Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats). Uporablja se predvsem v podjetništvu v namen načrtovanja strategij, lahko pa jo uporabimo tudi v lastni – samoanalizi pred začetkom kakšnega projekta ali če smo si zadali kak poseben cilj, ki nam veliko pomeni. V bistvu gre za metodo, ki le strukturira to, kar sicer običajno sami že intuitivno počnemo – preverjamo, kje smo dobri, kje smo slabi, kaj lahko naredimo in kakšne nevarnosti nam pretijo.

Na podlagi osebne SWOT analize bomo lahko opredelili potrebe in določili cilje. Spoznali bomo kaj so zunanji dejavniki, na katere nimamo vpliva in kaj so notranji dejavniki, na katere pa lahko vplivamo.

Stara lekarna v Črnomlju, od 17. – 19. ure, največ 10 oseb, prijave TUKAJ.

Ob koncu delavnice bo sledila manjša pogostitev, druženje in možnost pogovora s predavateljico.