Na vsebino

Petkovi večeri

15. jul ob 20:00

Tokratni petkov večer na Petrovem trgu v Črnomlju bodo popestrili belokranjski glasbeniki.

Ob 20. uri bo začetek z nastopom glasbene zasedbe duo Allegria, ki jo sestavljata Zdravko Kunič (kitara) in Peter Ambrožič (harmonika). Na odru se jim velikokrat pridruži tudi violina in vokal, tako da je njihov glasbeni repertoar še dodatno popestren. Slišali bomo skladbe klasične in latino zvrsti.

Ob 20.30 uri bo nastopil Janez Doltar, prisežen belokranjec, ki je že v času gimnazije in študijskih letih igral v mnogih belokranjskih bendih kot bobnar ter pozneje mnoga leta delal kot DJ. Nato se je za več kot 15 let umaknil iz javnega življenja in začel preigravati kitaro s katero je ustvaril mnogo lepih pesmi kot so Bela krajina le tebi in Žitno polje, ki sta del prvega albuma s KUD Dobreč. Kmalu zatem je ustanovil skupino Dežur s katero so leta 2004 zmagali na slovenski popevki. Po več kot 20 letih nastopanja doma in v tujini se vrača k svojim koreninam tamburici.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj