PD Črnomelj v imenu PD Škofja Loka vabi na 39. spominski planinski pohod Po poti Cankarjevega bataljona s Črnega vrha v Dražgoše, 13. in 14. januarja.
Smer pohoda: Črni vrh, Sv. Petra hrib, Zminec, Breznica (počitek – čaj), Sv. Tomaž, Praprotno, Ševlje, Zabrekve (počitek – čaj), Dražgoše.

Zbor udeležencev pohoda bo do 22. ure, pri Domu krajanov, na Črnem vrhu, začetek pohoda pa med 23. in 24. uro. (Čas odhoda določi vodstvo na dan pohoda, odvisno od vremenskih razmer.)
Posebej opozarjamo, da je lokacija zbora in odhoda spremenjena: Dom krajanov Črni Vrh, Črni Vrh 37a, 1355 Polhov Gradec.
V soboto, 13. januarja, pohodniki lahko koristijo redni avtobus iz Škofje Loke, do vasi Log v Poljanski dolini, ki ima odhod z avtobusne postaje v Škofji Loki ob 20. uri. Na startno mesto pohoda se lahko pripeljete preko Polhovega Gradca, Visokega ali Poljan v Poljanski dolini.

Pohod predvidoma traja do deset ur, je v zahtevnih zimskih razmerah in pretežno ponoči, zato naj se ga udeleže le zdravi in fizično dovolj pripravljeni. Oprema vsakega pohodnika mora ustrezati vremenskim prilikam na dan pohoda. Posebno priporočamo nepremočljivo obutev, topla
oblačila in pohodne palice. Čelna svetilka je obvezna!

Vabimo tudi na pohod iz Škofje Loke v Dražgoše. Ta se bo začel v nedeljo, 14. januarja, ob šestih zjutraj, na avtobusni postaji v Škofji Loki. Pot bo vodila čez Križno goro, Planico, Čepulje, na Sv. Mohorja in v Dražgoše. Kar 5 – 6 ur bo treba biti na nogah, predno bo dosežen cilj: Dražgoše.

Vsak udeleženec se pohoda udeleži na lastno odgovornost.

Prevoz s kombijem iz Črnomlja ureja Ivan Klobučar, 041 436 472.