Na vsebino

Podajmo si roko upanja 2022

2. dec ob 19:30

Župnijska Karitas Črnomelj vabi na dobrodelni koncert Podajmo si roko upanja, ki bo ob 19:30 v športni dvorani Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj.

"Tudi danes vidimo, kako se narod dviga zoper narod, in smo tesnobni priče vehementnemu širjenju spopadov, nesreči vojne, ki povzroča smrt tolikih nedolžnih in množi strup sovraštva. Tudi danes še veliko bolj kot včeraj se številni bratje in sestre, preizkušeni in obupani, selijo v iskanju upanja. Veliko ljudi živi v negotovosti zaradi pomanjkanja zaposlitve ali zaradi krivičnih in nevrednih delovnih razmer. Tudi danes so ubogi najbolj kaznovane žrtve vsake krize. Toda če je naše srce zavito v vato in brezbrižno, ne moremo slišati njihovega tožečega krika bolečine, ne moremo z njimi in zanje jokati, ne moremo videti, koliko osamljenosti in stiske se skriva tudi v pozabljenih kotičkih naših mest. Potrebno je iti v kotičke mest, te skrite, temne kotičke, tam bomo videli toliko bede in toliko bolečine in toliko zavržene revščine."(papež Frančišek ob letošnjem svetovnem dnevu revnih).

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj