Na vsebino

Na obisku: pogovorni večer z Niko Kovač

13. avg ob 20:00

Na obisku: pogovorni večer z Niko Kovač, antropologinjo, prostovoljko, borko za enakopravnost, aktivistko, avtorico Pogumnih punc, knjige o ženskah, ki spreminjajo svet, in direktorico Inštituta 8. marec. Ob 20. uri, pred Kulturnim centrom Semič. Glasbena spremljava: skupina 2B.

Nika Kovač je tudi avtorica knjige Moja odločitev, v kateri so zbrane zgodbe žensk z izkušnjo splava. Z eno od dvajsetih avtoric knjige Nepozabne, ki govori o ženskah, ki so premikale meje našega sveta, se bomo v Semiču pogovarjali o neenakopravnosti ter rešitvah na tem področju.

Inštitut 8. marec, ki deluje na prostovoljni osnovi, je feministična organizacija, ki se bori proti izkoriščanju, neenakosti, kršenju delavskih pravic in si prizadeva ustvarjati boljšo družbo. Februarja je zbiral podpise za redefinicijo kaznivega dejanja posilstva po modelu »samo ja pomeni ja«. Pridružil se je referendumski kampanji v boju za slovenske vode. Nika Kovač je koordinirala celoten štab uspešne kampanje. Prostovoljke in prostovoljci v sklopu Inštituta 8. marec s številnimi akcijami ozaveščajo o nepravičnostih na našem prostoru ter ponujajo rešitve.

Dogodek bo izveden v sklopu Poletnih večerov pred Kulturnim centrom Semič. Gostitelj večera: Dino Subašić.

Oblikovanje plakata in naslovne fotografije: Daša Pintarič
Foto: Leon Vidic, Delo

Večer bo popestrila belokranjska glasbena skupina 2B.

Dobrodošli!

Na dogodkih Kulturnega centra Semič bomo upoštevali veljavna navodila in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Skladno s spremembami Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom se lahko javnih kulturnih prireditev udeležujejo le osebe s potrdilom o prebolelem covidu-19 (P), cepljenju (C) ali negativnem testu (T). Spoštovanje pogoja PCT je odgovornost obiskovalca. Dokazila niso potrebna za mlajše od 18 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

    
47
56
612
78
88
93
24
31
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj