SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija, ki ga izvajamo konzorcijski partnerji Razvojni center Novo mesto d.o.o., RC Kočevje Ribnica d.o.o., RIC Bela Krajina in OOZ Novo mesto v sodelovanju z OOZ Črnomelj v sklopu aktivnosti izmenjave dobrih praks, vabi na brezplačno ekskurzijo "Poslovno srečanje z izmenjavo dobre prakse" v družinskem podjetju KMS Malerič.

PROGRAM SREČANJA:
9.45 - Zbor udeležencev izpred parkirišča Qlandia Novo mesto.
10.00 - Odhod avtobusa z vmesnimipostajami Metlika, Semič in Črnomelj.
11.15 - Prihod na Vinico.
11.15 – 12.45 - Predstavitev in ogled proizvodnje družinskega podjetja KMS Malerič d.o.o., manjša pogostitev, prevoz proti Podlogu.
13.00 – 14.30 - V Podlogu sledi predstavitev in ogled turistične dejavnosti KMS Malerič d.o.o. in Turizem Malerič, Tina Malerič s.p. (predstavitev, ogled kratkega filma, apartmajev in glampinga).
14.30 – 16.00 - Pogostitev s kosilom in druženje s predstavniki podjetja ter izmenjava izkušenj.
16.00 – 16.30 - Zaključek in odhod proti Novemu mestu.
17.30 - Predviden prihod v Novo mesto.

Organiziran bo prevoz na relaciji Novo mesto–Metlika-Semič-Črnomelj– Vinica-Podlog-Novo mesto.

Ekskurzija s poslovnim srečanjem je namenjena mikro, malim in srednjim podjetjem in podjetnikom ter potencialnim podjetnikom iz regije JV Slovenija (osrednja Dolenjska, Bela krajina in Kočevsko-ribniška subregija).

Udeležba na strokovni ekskurziji je za vse udeležence brezplačna.

Zaradi omejenega števila mest je prijava obvezna. Prijavite se do petka, 8. 6. 2018, do 13. ure oz. do zasedbe prostih mest, na tel. št. 040 122 872 ali preko e-pošte: peter.ambrozic@ric-belakrajina.si.

Za SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija dogodek koordinira konzorcijski partner RIC Bela krajina z organizacijo zunanjega izvajalca OOZ Črnomelj.

O podjetju KMS Malerič:

Lastnik in ustanovitelj podjetja je Stanislav Malerič. Začetki podjetja segajo v leto 1992 s programom izdelave inox posod v garaži, čez 10 let pa se je preselil v lastne obnovljene prostore bivše tovarne Novoteks v velikosti 3400 kv. m.

Podjetje nenehno skrbi za svojo konkurenčnost, zato so v vseh teh letih izboljševali svoj proizvodni program, ga dopolnjevali in širili izven meja Slovenije. Tako podjetje skoraj 80 % izvozi na trge bivše Jugoslavije, Češke, Madžarske. Njihov proizvodni program je zelo širok in zajema izdelovanje cistern za vino in med, hladilnih cistern, vinifikatorjev, stiskalnic, ploščnih filtrov, polnilnic, vrtnih garnitur lesinox, najbolj prepoznaven produkt podjetja so seveda cisterne iz nerjavečega jekla za vino. Trenutno je v podjetju 22 zaposlenih.

Podjetje je ves čas skrbelo tudi za širitev svoje dejavnosti, zato so izgradili sončno elektrarno in hišo s šestimi apartmaji na lokaciji bivše delavnice. S turizmom pa se je še bolj intenzivno začela ukvarjati hči Tina, ki je začela z opravljanjem dejavnosti v letu 2011 v novih štirih glamping hiškah v neposredni bližini apartmajev. Tako lahko družina Malerič ponudi nočitev in brezskrbne počitnice 40 gostom.