Na vsebino

Poti k ljubečemu in odgovornemu starševstvu

17. mar ob 18:00

Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja v četrtek, 17. marca 2022, ob 18. uri vabijo na spletni pogovorni večer z zasl. prof. dr. Ljubico Marjanovič Umek, ki bo spregovorila o ljubečem in odgovornem starševstvu.

V času, zaznamovanem z digitalno tehnologijo, pandemijo in bližnjo vojno v Ukrajini, imajo starši in pedagoški delavci še posebej težko nalogo. Iz omenjenega razloga so splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja tokrat v goste povabile zasl. prof. dr. Ljubico Marjanovič Umek, ki sta ji Pedagoški inštitut in Slovensko društvo raziskovalcev leta 2020 podelila Priznanje za življenjsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja. Glavna področja njenega raziskovanja so razvoj mišljenja in socialne kognicije, razvoj govora, otroška igra in aplikativna razvojna psihologija. Z njo se bodo pogovarjali o tem, kaj je ljubeče in odgovorno starševstvo, kako otroku zagotoviti čustveno varno okolje, kako se znajti v digitalnem svetu, o pomenu igre, branja in pripovedovanja pri otrokovem razvoju ter psihičnih razsežnostih pandemije in vojne v Ukrajini ter stiskah otrok in staršev, ki jih le-ti prinašata.

Pogovor z njo, ki ga bo povezovala Carmen L. Oven, si lahko ogledate na YouTube kanalu Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto.

Več informacij o aktivnostih splošnih knjižnic Dolenjske, Bele krajine in Posavja najdete na FB profilu splošnih knjižnic Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj