Spet je napočil čas prednovoletni čas, ki prinaša radostno vzdušje, polno iskrivih nasmehov. Žarometi tisočerih majhnih lučk in okrašena drevesa naznanjajo, da je nastopil čas veselja, sreče in druženja. V božičnih in novoletnih dnevih nam veliko pomeni tudi sreča bližnjih. Svojo naklonjenost in ljubezen jim radi izkažemo s kakšnim darilom, s kakšno malenkostjo. Če še ne veste, kaj bi podarili svojim najbližjim, najljubšim, prijateljem in znancem, vas vabimo, da pridete na PRAZNIČNI SEJEM v Metliko.
Potekal bo v okolici Makarove hiše v središču mesta, na njem pa se bodo s svojimi izdelki predstavili številni domači proizvajalci, umetniki in ponudniki različnih dobrot. Zagotovo boste lahko kupili kakšno darilce, kakšno majhno pozornost in jo podarili svojemu najbližjemu. Na dogodek ob 17. uri s sivo kučmo in belo brado pride Dedek Mraz, ki bo pozdravil navzoče. Otroci se bodo lahko z njim tudi fotografirali. Za sladkosnede bodo na voljo palačinke in druge sladice ter najrazličnejši topli napitki za hladne zimske dni.
Na sejmu se bodo predstavili sledeči ponudniki: KUD Plac, Čebelarstvo Veselič, Unica Andreja Lukanič Janežič, Rade Jaklič, Kmetija Pavlovič, Kmetija Kočevar, Lončarstvo Skol, Zeliščna kmetija Kočevar, Čebelarstvo Auguštin, Domačija Škof Šrajf, Tatjana Flajnik, Mihaela Štukelj, OŠ Metlika, Marica Stariha, Veganika Nika Babić, Slavko Žagar, Kmetija Štrucelj, Izidor Grabrijan, Termiza David Auguštinčič, Domače slaščice Muren, Libitum Jewelry in še kdo…

Letos bo v sklopu sejma potekal tudi FESTIVAL PENIN, ki ga organizira Društvo vinogradnikov Metlika.
V sklopu festivala boste lahko poskusili številne penine, ki jih bodo ponudili belokranjski vinogradniki Hiša vina Pečarič, Klet semiške penine, Vinska klet Prus in KZ - Vinska klet Metlika. Na voljo bodo tudi odlični, izjemno okusni osvežilni koktajli s penino, ki jih bodo postregle barmanke. Seveda bo možen tudi nakup steklenic penečih se vin, ki jih boste nato odprli doma ob prvi svečani priložnosti.
Dogodek je nastal v sodelovanju med KUD Plac, TIC Metlika, Zavodom za kulturo, šport in mladino Metlika in Društvom vinogradnikov Metlika.
Vabljeni vsi na praznično druženje.