Na vsebino

Predavanje dr. Jana Bizjaka "DOMAČI VRT IN SAMOOSKRBA"

23. maj ob 18:00

ZIK Črnomelj vas vabi na predavanje dr. Jana Bizjaka "DOMAČI VRT IN SAMOOSKRBA", ki bo ob 18. uri v Kulturnem domu Črnomelj.

Jan Bizjak, 29-letni doktor agronomije, je že od malih nog zelo povezan z naravo. »Stari starši so imeli kmetijo, na kateri sem z veseljem pomagal. Narava me je hitro začarala, ljubezen do nje pa iz leta v leto samo še bolj raste.« Svoj prvi zelenjavni vrt je imel Jan že pri desetih letih. Danes je skrbnik prav posebnega vrta. Ko je med doktorskem študijem delal kot mladi raziskovalec na oddelku za sadjarstvo, vrtnarstvo in vinogradništvo Biotehniške fakultete v Ljubljani, ga je lastnik ekološko-turističnega kompleksa Garden Village na Bledu povabil k sodelovanju. Ideja, da bi v turističnem kompleksu namesto okrasnih rastlin zasadili užitne, ki bi jih gostje med svojim dopustovanjem lahko tudi pojedli, mu je bila tako všeč, da je sprejel njegovo povabilo in se v Garden Villageu zaposlil kot vrtnar.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj