Ob 15. uri ste vabljeni v prostore Podjetniškega inkubatorja Bela krajina (2. nadstropje poslovne hiše Stratus, Ulica heroja Stariha 19, Črnomelj) na delavnico Priprava prodajnih akcij.

Vsebina delavnice:
- Princip in pomen outbound prodajnih akcij.
- Planiranje in priprava prodajnih akcij (zasnova, časovnica, materiali, aktivnosti, briefingi).
- Pomen matrike aktivnosti (kronološko, pregledno, frekvenca, sezonskost).
- Sodelovanje in usklajenost z marketingom.
- Orodja za pomoč (e-mailing, CRM).
- Kombinacija z inbound prodajnimi akcijami in aktivnostmi (priložnosti, podpora, prekrivanje).
- Merjenje in rezultati prodajnih akcij (ključni KPI-ji, konverzije, testiranje).
- Pripravi svojo prodajno akcijo!

Delavnica bo potekala na osnovi praktičnih primerov in nalog, vsak udeleženec bo pripravil tudi svojo prodajno akcijo. Trajala bo 4 šolske ure in je brezplačna.

Delavnico bo vodil Marko Bucič iz podjetja Pro-nasvet, Marko Bucić s.p.

Marko je zaključil študij Ekonomije na Univerzi v Ljubljani in ima več kot 15 let praktičnih izkušenj. Deloval je v različnih podjetjih (zavarovalništvo, računalništvo, pravne IT storitve, daily deal platforme, spletno oglasništvo) in nabiral izkušnje na Slovenskem trgu in na trgih CEE. Je strokovnjak na področju B2B prodaje in komunikacije ter je pred samostojno potjo, 8 let opravljal funkcijo vodje/direktorja prodaje. Ima poglobljene izkušnje na področjih: organizacija dela, motiviranje in vodenje ekip, optimizacija poslovnih procesov, sistemi nagrajevanja, lansiranje novih produktov in pogajanja z največjimi partnerji (B2B). Od aprila 2016 je na samostojni poti in se ukvarja s prodajnim svetovanjem, optimizacijo prodajnih oddelkov in različnimi izobraževalnimi treningi. Je tudi avtor Sales Police prodajnega vloga, s katerim želi, skozi drugačen komunikacijski kanal, redefinirati prodajo in posel.

PRIJAVA NA DELAVNICO:
Število udeležencev na delavnici je omejeno, zato se prijavite čim prej oz. najkasneje do srede, 4. 3. 2020 na povezavi TUKAJ.