S-Factor je mednarodni festival kratkih videov, v katerih nastopajo in pri izdelavi katerih sodelujejo osebe s posebnimi potrebami. Organizator projekta je OŠ Milke Šobar – Nataše, Črnomelj. Glavni poudarek projekta je na videu kot orodju inkluzije – s predstavitvijo izdelanih videov v javnosti širimo zavedanje o zmožnosti in ustvarjalnosti oseb s posebnimi potrebami. V letošnjem šolskem letu je S-Factor, ki ga tokrat organiziramo že tretjič, zaživel po sedemnajstih slovenskih in evropskih ustanovah za osebe s posebnimi potrebami.

Tudi letos bomo izdelane videe prikazali in nagradili na zaključni prireditvi v Kulturnem centru Semič. Dogajanje bomo združili s festivalom Igraj se z mano, ki s svojimi aktivnostmi spodbuja socialno integracijo oz. inkluzijo med otroki, mladostniki, odraslimi osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij. Pričakujemo preko 600 obiskovalcev.

· Od 9.00 do 11.30 se bodo obiskovalci lahko udeležili raznovrstnih športnih in ustvarjalnih delavnic ter si ogledali izdelane videe na temo »sonce«, ki so jih soustvarile osebe s posebnimi potrebami.

· Od 11.00 do 12.30 bo potekala svečana zaključna prireditev Mednarodnega festivala videov S-Factor 2019 s podelitvijo nagrad najboljšim.

Želimo si, da bi s svojo prisotnostjo in sodelovanjem podprli naša prizadevanja za aktivno vključevanje oseb s posebnimi potrebami v družbo. Bodite del festivalskega vrveža in postanite ta dopoldan ambasadorji inkluzije tudi vi.