Na vsebino

Stresi stres - stresi telo in ponovno zaživi, 1. termin

21. okt ob 9:30

Convivas d.o.o. vas vabi na delavnico v Kovačnico sreče v Gribljah.

Delavnico vodi gospa Mateja Sintič, certificirana trenerka TRE tehnike

Vstopnina: 43€ (popusti predstavljeni spodaj, v opisu dogodka)

Informacije o dogodku:

Pred dobrim tednom sem se peljala z avtom iz Črnomlja v Semič. Bila sem v svojih mislih, ko sem kar naenkrat pred seboj zagledala avto, ki je prehiteval tovornjak. Upočasnila sem, ta avto pa nič. Občutek sem imela, da je še bolj pritisnil na plin, da bi mu uspelo prehiteti. In tik pred zdajci je naglo zavil nazaj na svoj vozni pas.
Zgodilo se ni nič - vsaj avtu. Kaj pa meni? Jaz sem se s "trdimi" nogami odpeljala do Semiča. In potem, ko sem parkirala, sem se še nekaj časa tresla po celem telesu...
Zakaj? Ker je to čisto naraven odziv. Da se po stresnem oz. travmatičnem dogodku začnemo tresti. S tem sprostimo napetosti in zakrčitve mišic v telesu.

Verjamem, da tudi vaše telo na stresni dogodek podobno odreagira.

Se pa vse pogosteje dogaja, da našemu telesu ne dovolimo oz. mu ne ponudimo dovolj časa za počitek in sprostitev napetosti. Preprosto nimamo časa ali pa se bojimo, da bi nas nekdo označil kot slabiča, mevžo, da se ne znamo soočati s vsakodnevnimi pritiski delovnega okolja. Zato smo se naučili potlačiti učinkovit, naraven odziv našega telesa za sprostitev.

In ker je naše telo čudežni mehanizem, se tudi na stalne oz. dolgotrajne stresne situacije (npr. službe) prilagodi. Kako? Tako, da je ves čas v stalni pripravljenosti na boj ali beg ali celo v stalni zakrčenosti. Takšno stanje zahteva ogromno energije in vodi v izčrpanost. To pa lahko vodi v različne bolezni, bolečine v hrbtu, križu, rokah, nogah. Lahko postanemo razdražljivi, pretirano čustveno odreagiramo na v bistvu nepomembne dražljaje, nespečnost, celo razne avtoimunske bolezni, hormonsko neravnovesje, …

Na 3-urni delavnici, boste teoretično in praktično spoznali TRE -
Trauma Releasing Exsecises – vaje za sproščanje napetosti, stresa in travme.
Gre za serijo vaj, s katerimi v telesu sprožimo blag in povsem naraven odziv tresenja, s katerim sprostimo napetosti in zakrčitve v mišičnem tkivu, katere ostajajo v telesu, kot posledica preživetih stresnih dogodkov.

Delavnica je razdeljena na teoretični in praktični del. Vodi jo Mateja Sintič, certificirana inštruktorica TRE tehnike iz Kranja.

V teoretičnem delu spoznate kako in na kakšen način stres deluje v našem organizmu. Kako delujejo možgani, mišice in biokemični procesi med doživljanjem stresne situacije. Spoznamo takojšnje reakcije in kronične simptome stresa.
V drugem, praktičnem delu, pa skupaj izvedemo sklop vaj, s katerimi aktiviramo tresenje in se tresemo.

Ker verjamemo, da lažje delamo in se učimo v manjših skupinah, smo omejili število udeležencev na delavnici na maksimalno 8. Zato smo za vas pripravili 2 možna termina.
- Dopoldanskega - s pričetkom ob 9.30 uri in
- Popoldanskega - s pričetkom ob 16.00 uri.

Vaš prispevek za udeležbo na delavnici je 43€.
(v ceno vključeni okrepčilni prigrizki in napitki ter knjižica v slovenskem jeziku, v kateri so opisane in slikane vaje, s katero si boste lahko pomagali pri domačem izvajanju tehnike TRE)

Vsi, ki se hitro odločate, lahko tudi prihranite.
- če se prijavite in svoj prispevek poravnate do 14.10.2017 lahko prihranite 8€ - vaš prispevek bo tako samo 35€.
- če se prijavite in svoj prispevek poravnate do 18.10.2017 lahko prihranite 4€ - vaš prispevek bo v tem primeru 39€.

Pohitite s prijavo in si zagotovite svoje mesto na delavnici.

Zbiranje prijav TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj