Na vsebino

“U tom kolu” nastop KUD Oton Župančič Vinica

1. jul ob 20:00

V sklopu "Poletnih večerov v KC Semič" vas Kulturni center Semič vabi na nastop KUD Oton Župančič Vinica “U tom kolu”, ki bo ob 20. uri na ploščadi KC Semič.

Folklorna dejavnost je v Vinici prisotna že od začetka prejšnjega stoletja s predstavljanjem viniškega »pira« in nastopom ob 60. obletnici vladanja cesarja Franca Jožefa na Dunaju, današnja folklorna skupina pa je nastala leta 1964. Že več kot 50 let se trudimo zvesto ohranjati ljudske plese, pesmi, navade in običaje Vinice in celotne Bele krajine, še posebej velik napredek pa je skupina doživela v zadnjih 13-ih letih, ko smo pod mentorstvom ga. Ljube Vrtovec Pribac sami ročno ustvarjali novo kostumsko podobo Vinice ter krajev ob Kolpi, se obogatili za rekonstrukcijo viniških dipel, v stalnem sodelovanju z Mirkom Ramovšem pa smo se od leta 2007 kar petkrat udeležili državnih srečanj folklornih skupin Slovenije. Leta 2017 pa so že sedmič dosegli državni nivo.

Veliko zanimanje za ples, tamburanje, druženje ter strokovno izobraževanje članov nam vliva upanje, da bogata dediščina tega koščka naše države ne bo pozabljena niti v prihodnje. V pomoč pri tem nam bo tudi obsežna monografija izdana ob 50-letnici društva.

Vstop prost!

Dobrodošl!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj