Na vsebino

Vabilo na otroško predstavo

19. okt ob 17:00

Vrtec Metlika vas ob 17. uri vabi v večnamenski prostor vrtca (VHOD D – iz Župančičeve ceste) na brezplačni ogled lutkovne predstave Poglavarjeva skrivnost.

Igrica traja med 35 in 40 minut, je zabavna in polna humorja, igralca vanjo aktivno vključujeta tudi otroke.

Otroške igrane predstave so za otroke pomembne predvsem zato, ker otrok preko njih lahko vzpostavi odnos do umetnosti, poleg tega se mu odpira domišljija in širi obzorje.

Predstave najmlajšim ponujajo možnost, da se prvič srečajo z »gledališkimi odri« in sicer na način intenzivnega doživljanja iger, ki ga televizijske risane serije ne morejo ponuditi. Seveda pa mora biti predstava s svojo zasnovo in dinamiko prilagojena starosti otrok, ki jim je namenjena. Ustvarjalca predstave Poglavarjeva skrivnost se poskušata z različnimi prijemi približati mladim gledalcem. Trudita se, da lahko otroci uprizoritev doživijo kar se da dejavno in pri tem zadržujejo čim višjo raven pozornosti.

Kratka vsebina predstave:

Indijanska princesa Tisa otroke odpelje v skrivnostni svet Indijancev. Predstavi jim indijanske predmete, jih nauči indijanskega plesa in jim zaupa skrivnost. Te dni se tod mimo potika pravi indijanski poglavar “Črni Sokol”. Otroci ga skušajo priklicati s posebnim indijanskim pozdravom. Neverjetno – Pravi indijanski poglavar res pride. A preden se začne zabava z bobni, plesom in lovljenjem bizona, je potrebno poiskati skrinjo vseh jezikov.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

    
32
46
55
68
79
811
95
11
18
23
24
25
26
28
30
31
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj