Maturantski ples je dogodek, ki zaznamuje življenje marsikaterega najstnika, še toliko bolj, če ga nanj vežejo lepi spomini. Pri slednjih ima veliko vlogo tudi primerna obleka, v kateri lahko mladenič zasije v vsem svojem blišču. Časi, ko so bili fantje in moški elegantni le, če so oblekli klasično moško obleko, so namreč mimo.

Izbrani kosi naj odražajo karakter in poudarijo samozavest

Klasična obleka deluje precej bolj mladostno, če ji dodamo okrasno zadrgo na prsnem žepu ali na fazoni in ovratniku. Z njo še izostrimo karakter. Tudi če izberemo suknjič na zadrgo z ruskim ovratnikom s črto na rami in rokavu, ne moremo zgrešiti.

Bodite pogumni in drzni, izberite suknjič s kapuco

K suknjiču s kapuco, ki ga je za svoj stajling izbral tudi igralec Sebastian Cavazza, sodi majica, črna ali bela, lahko z zanimivim potiskom. Ali pa bela ali črna srajca brez kravate ali metuljčka.

Ljubitelji retro videza – prihaja telovnik

Telovnik na zadrgo ali gumbe bo pristajal vsem, ki prisegajo na retro videz. Če želite s svojim outfitom malce izstopati in ste bolj drzni, potem lahko vključite modne dodatke, kot so veriga ali spuščene naramnice, ki omogočijo bolj sproščeno kombinacijo. V tem primeru jih lahko kombinirate s suknjičem in hlačami ter srajco iz različnih materialov.

Klasična obleka z belimi supergami ali odštekanimi naramnicami

Klasično sivo ali črno obleko lahko popestrite z belimi športnimi supergami ali barvnimi naramnicami in na maturantskemu večeru izstopate kot najbolj trendovski mladenič.

Upajte si, bodite opazni z nenavadnim modnim dodatkom

Steklen metuljček je nenavaden modni dodatek, ki ga lahko nosite okoli vratu, ali kot okras na obleki. Nedvomno boste z njim ujeli marsikateri pogled.

Nedvomno je najbolj pomembno, da se tudi v oblekah za posebne priložnosti dobro počutimo, da izbrani kosi odražajo naš karakter in poudarijo vrline.

Avtorica: Zlata Zavašnik

Modna oblikovalka in podjetnica Zlata Zavašnik je podjetje Sens ustanovila pred več kot 25-imi leti. Danes imajo več kot 1200 različnih modelov slovenskih moških srajc in oblek, vse kose pa oblikuje sama. Posebnost Sensa je, da poleg klasičnih ponuja tudi trendovske obleke v vseh velikostih in za vse postave. Blagovna znamka s svojo ekstravagantno funkcionalnostjo oblači predvsem moške, ki iščejo individualnost, drugačnost in visoko kakovost.