V Cityparku Ljubljana pravijo, da vas v največjem nakupovalnem središču v Sloveniji poleg nakupovanja čaka še veliko doživljajev. Tudi ekoloških. Vizija Cityparka je, da center deluje čim bolj naravi prijazno ter hkrati omogoča prijetno doživetje tudi obiskovalcem, ki jim skrb za Zemljo pomeni veliko. Zastavljenih globalnih ciljev v zvezi z zniževanjem rabe energije in omejevanjem emisij škodljivih snovi v okolje ne bo mogoče doseči brez korenitih sprememb na področju mobilnosti, zato so na tem področju naredili največ. Kaj vse so uredili, je v spodnjih nasvetih strnil center manager Cityparka Andrej Ropret.

Kolesarnica

V največjem nakupovalnem središču v Sloveniji Citypark opažamo, da iz leta v leto narašča število obiskovalcev, ki se v naš nakupovalno središčepripeljejo s kolesi. Obiskovalci, ki se v trgovski center pripeljejo s kolesom, nakazujejo na ozaveščene potrošnike, ki sta jim pomembna ekologija in skrb za zdrav življenjski slog. Prav zato smo se v Cityparku odločili v bližnji prihodnosti zgraditi prostorno in moderno kolesarnico tik pred vhodom v Citypark.

Polnilnice za e-vozila

Vedno več e-vozil parkira tudi v Cityparku, zato bomo e-polnilnicam, ki so izjemno dobro obiskane, letos dodali 10 novih e-polnilnic. Obiskovalci Cityparka, ki uporabljajo električne avtomobile, skuterje, kolesa in skiroje, lahko pridobijo identifikacijsko kartico, s katero napolnijo svoje električno vozilo, n

Avant2Go lokacija

Iskanje parkirnega mesta v Cityparku od lani olajša tudi Avant2Go lokacija, namenjena izposoji oz. souporabi električnih vozil, ki se nahaja v Cityparkovi parkirni hiši. Izposoja poteka preko aplikacije na pametnem telefonu, kjer uporabnik izbere želeno razpoložljivo vozilo na eni od prevzemno-vračilnih lokacij in ga prek aplikacije rezervira, odklene ter aktivira, nato pa zanj na enak način tudi plača. In sicer le toliko, kot je z najemom porabil.

Zelena je nova črna

V Cityparku veliko pozornosti posvečamo tudi ekološki rabi oblačil in tekstila. V akciji »Zelena je nova črna« smo zbrali kar dva ladijska zabojnika tekstila, ki bi drugače pristal v smeteh. Določen del oblačil je šel v ponovno uporabo. Ob začetku akcije smo se tudi odločili, da bomo za vsak napolnjen zabojnik Slovenskemu društvu za zaščito voda prispevali 2.000,00 evrov, tako da smo skupaj prispevali 4.000,00 evrov.

Ločevanje odpadkov

Ločevanje odpadkov je Slovencem prišlo že tako v kri, da nas že kar malo moti, če sprotnih odpadkov ne moremo vreči v ločevalne zabojnike. Zato imamo v Cityparku na 4 različnih lokacijah centra dovolj ločevalnih zabojnikov.

Nasvete je pripravil Andrej Ropret, center manager Cityparka