Nekdaj si še predstavljati nismo mogli, da nam lahko nakupovalna središča poleg klasičnega nakupovanja ponudijo tudi vadbo na prostem, dogodke na svežem zraku in odlično kulinariko na strehi. Danes lahko uživamo prav ob vsem naštetem, ob občudovanju čudovite arhitekture, ki je črpala navdihe iz ljubljanskega nabrežja, fasada pa je izdelana iz posebej obdelanega jekla in posnema luske zmaja, simbola z grba mesta Ljubljana. Končno se obiska nakupovalnega središča ne veselijo le strastni nakupovalci, temveč tudi otroci, celo najstniki in vsi, ki raje kot po trgovinah tekajo za žogo in se preizkušajo v športnih poligonih. Na strehi najsodobnejšega nakupovalnega središča v Sloveniji ALEJA je nastal raj za športnike, kulinarične navdušence, ljubitelje glasbenih dogodkov in druženj …

Večnamensko športno igrišče

Na 6.200 m² ALEJINE zelene strehe je prava oaza za šport in sprostitev. Tu stojijo najsodobnejše večnamensko igrišče za košarko, rokomet, odbojko in mali nogomet, izjemno priljubljen je fitnes park, ki kar kliče k temu, da bi se na njem preizkusili vsi obiskovalci, saj je postavljen v obliko privlačnega poligona – prvi sklop obsega bolj klasičen fitnes (kalistenika), drugi sklop pa različne vaje s premagovanjem ovir, tekaško stezo, dolgo 300 metrov, in igrišče za balinčkanje in prstomet. Ob glavnem vhodu je tudi razgiban kolesarski poligon. Obiskovalci lahko prosto in brezplačno uporabljajo prostore in orodja na svežem zraku, namenjene rekreaciji, pa tudi druženju.

Zelena oaza za sproščanje sredi mesta

Aktivna streha ponuja lep razgled in prostor za oddih v kateremkoli delu dneva. Zelenje pomirja in spodbuja k poglabljanju vase, pa tudi prijetnemu druženju. Svež zrak, zelena urbana okolica in obenem mestno vzdušje sredi Šiške so svojevrstno doživetje, ob katerem pozabimo na vsakdan, saj dajejo občutek brezmejne svobode urbanega življenja, vpetega z naravo.

Kulinarika na ALEJA SKY

Obožujete dobro hrano, odlično družbo in druženje na svežem zraku? Vse restavracije v t. i. ALEJA SKY, ki se nahajajo pod ogromno stekleno kupolo, se širijo iz zaprtega prostora tudi na ozelenelo teraso s čudovitimi pogledi. Tu diši po sveže pripravljenih jedeh s celega sveta (slovenska, azijska, mehiška, italijanska kuhinja, pa tudi s ponudniki hitre prehrane in prigrizkov), ki kar kličejo k temu, da jih poskusite.

Umetniški dogodki na strehi ALEJE

Za vse ljubitelje dogodkov na prostem pa pripravljamo tudi glasbene večere. Glasbeni sladokusci bodo lahko umetniškim dogodkom prisluhnili med 23. junijem in 14. julijem. Prvi bo obiskovalce s svojim glasom razveselil Grega Skočir s kitaristom. Ob tem bo poskrbljeno za vse varnostne ukrepe, število obiskovalcev je omejeno na 500.

Besedilo je pripravil Toni Pugelj, direktor ALEJE