Na vsebino

Pet razlogov, zakaj na potovanju izbrati hostel

Vedno več ljudi se odloča za cenovno ugodna prenočišča – hostle. Temeljijo na ideji skupnosti in skupne rabe. Preverili smo, kako se soočajo z novimi izzivi, skrbijo za varnost gostov in čistočo svojih prostorov. Sandra Udrih, vodja novega, moderno opremljenega hostla Opera, ki se nahaja v samem središču Ljubljane, je izpostavila pet ključnih prednosti hostlov.

1. Spalnice so ločene

Hostli po navadi za cenovno ugodne najcenejše možnosti nočitve. V primeru hostla Opera imajo 26 zelo udobnih ležišč z vmesnimi pregradami, ki so razporejena v dve ločeni sobi. Ravno v času epidemije prednost predstavlja manjše število ležišč v posamezni sobi. Za večje skupine gostov (šole, društva, športne ekipe) je na voljo soba s 16 ležišči, za vse, ki bi želeli biti v sobi z manj sostanovalci pa so opremili sobo z 10 ležišči. Nekateri hostli se namreč raje odločajo za opremljenost sob z več kot 20 ali 30 ležišči.

2. Ločene kopalnice

Vzdrževanje osebne higiene je zelo pomembno. Sanitarije predstavljajo zelo pomembno točko glede možnega prenosa povzročitelja okužbe. Tega se v hostlu Opera zavedajo, zato so kopalniškemu delu namenili veliko prostora. Uredili so tudi prostor, opremljen s pralnim in sušilnim strojem, da si vsak lahko opere in posuši umazana oblačila.

3. Ugodna cena in odlična lokacija

Cene za nočitev hostlih so običajno nižje, kot v hotelih, zato so za številne goste bolj privlačne. Čeprav večinoma ponujajo skupinske sobe, se velikokrat nahajajo na odličnih izhodiščnih lokacijah. Hostel Opera se nahaja v neposredni bližini središča Ljubljane, do najbližjih znamenitosti v Ljubljani, kot so Ljubljanski grad, park Tivoli, Tromostovje, Moderna galerija in mestna Opera, od koder tudi ime hostla, lahko dostopate kar peš ali s kolesom.

4. Prihranek pri hrani

Hostli omogočajo, da privarčujete tudi pri hrani in to na več načinov. Velikokrat so že opremljeni s skupno kuhinjo, kjer imajo gostje na voljo vse, kar potrebujejo za pripravo hrane in pijače. Tako ne porabite velike količine denarja za restavracije, sestavine kupite v trgovini in pripravite svoje obroke v skupni kuhinji. Tudi hostel Opera ima na novo opremljeno kuhinjo, dostopno vsem gostom.

5. Dodana vrednost: WiFi, dogodki, druženja in novi prijatelji

Večina hostlov ima za goste pripravljene različne dogodke, druženja in vodene oglede mesta. Tako ne boste deležni le ogleda znamenitosti, ki jih je moč videti v vsakem turističnem vodiču, ampak boste po celodnevnem raziskovanju novega mesta hitro navežeš stik z drugimi popotniki. V hostlu Opera imajo vsi gostje brezplačen dostop do brezžičnega interneta, druženje ob kavi pa popestrijo pogledi na zelene površine in notni zapisi na stenah hostla.

Vir: https://andreja-jernejcic.si/

Lin&Nil, d. o. o.
Stoženska ulica 12
1000 Ljubljana

PE Diamant
Letališka cesta 5
(2. nadstropje)
1000 Ljubljana

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj