Na vsebino

Kako ignoriranje poslabša odnose? (6)

Ste že kdaj najeli strokovnjaka, na primer polagalca keramike, da uredi kopalnico v vašem domu?

Poklicali ste ga, se dogovorili za ogled ter določili datum za začetek del.

Dan pred pričetkom del ste želeli potrditi njegov prihod, nenazadnje ste za to vzeli dopust.

Strokovnjak pa se ne oglasi. Njegovo neodzivnost opravičite, da ima delo in se ne more oglasiti.

Ker niste prepričani o njegovem prihodu, ga vseeno počakate, vendar zaman. Strokovnjaka ni in tudi na telefon se ne oglaša.

Po nekaj dneh, se vam končno oglasi in pojasni, da je imel nujno obveznost. Znova se zmenite za delo, vendar se dogovora enkrat drži, drugič ne. Delo končno konča po večkratnih zapletih.

Kakšna je vaša izkušnja? Bi ga ponovno najeli?

Verjetno bi se pri podobnem primeru odločili za nekoga bolj zanesljivega in iskrenega, ki se bo odzival na vaše klice, čeprav bo mogoče zamujal z deli.

Tudi, če nam včasih zmanjkuje časa in zamujamo, je bolje to skominucirati, kot ignorirati.

V primeru strokovnjaka pa lahko tovrstno ignoriranje strank dolgoročno negativno vpliva na njegov posel.

Ljudje potrebujemo potrditve. Kot dojenčki ne moremo preživeti brez starševske ali skrbniške skrbi. Potrebujemo nego, toplino in dotik. Kasneje, ko odrastemo, se ta potreba po fizičnem dotiku spremeni v potrebo po potrditvah oziroma, da nas ljudje opazijo.

Raziskava, izvedena v sirotišnici, je pokazala, da so dojenčki, ki so imeli malo ali nič stika s skrbniki, zaostajali v telesnem in miselnem razvoju.

Ko odrastemo potrebujemo manj telesnega stika, še vedno pa potrebujemo potrditve, da smo v redu, da obstajamo in da je drugim ljudem za nas mar.

Če ne dobimo pozitivne potrditve, se lahko znajdemo v iskanju negativnih načinov iskanja pozornosti. Morda ste imeli izkušnjo sošolca v mladosti, ki je nenehno iskal pozornost s slabimi dejanji. Takšno vedenje pogosto izvira iz pomanjkanja pozitivne pozornosti doma ali pa celo ignoriranja, ki se včasih uporablja kot način discipliniranja. Ti posamezniki pogosto ne vedo, kako dobiti pozitivno pozornost na primeren način, na primer s pozitivnim vedenjem.

Enak princip velja tudi za odnose, bodisi prijateljske ali partnerske. Če nas nekdo ignorira, to v nas sproži negativne občutke. Lahko se odzovemo z jezo, morda v upanju, da bomo pritegnili (negativno) pozornost posameznika, ki nas ignorira. Dolgoročno pa, če nas v takšnih odnosih ignorirajo, je verjetno, da bomo sčasoma takšen odnos zaključili.

Če vse to upoštevamo, kar smo sedaj omenjali pri poslovnih, prijateljskih ali partnerskih odnosih, je potrebno redno vzdrževati komunikacijo.

Osebno se s svojimi strankami pogosto soočam s tovrstnimi situacijami. Na primer, če moram stranki posredovati določene informacije, ki pa jih še nisem prejela od svojega vira in to traja že kar nekaj časa. Stranki prijazno sporočim, da še aktivno delam na tem in da jo bom nemudoma obvestila, ko bom imel nove informacije na voljo.

Mogoče kdo misli, da gre za nepotrebno in nesmiselno komunikacijo, a v resnici gre za vzpostavljanje komunikacije in gradnjo odnosa.

Moj nasvet bi bil naslednji: ne moremo vedno dostaviti informacij in končnih produktov.

A če želimo dobre odnose z drugimi, je zelo priporočljivo, da komuniciramo in informiramo.

Če želite dobre odnose s prijatelji pa jih le vsake toliko časa kontaktirajte in vprašajte kako so. Če zamujate … sporočite, da boste zamudili.

V poslovnem svetu pa poskrbite, da strank ne ignorirate.

Ste se že kdaj počutili prezrte? Kakšni so bili vaši občutki ob tem?

Vir: Pisana preslica
dr. Marijeta Kobetič

dr. Marijeta Kobetič

www.pisanapreslica.si

Sem Marijeta, certificirana svetovalka in akreditirana coachinja z več kot desetletjem izkušenj v svetovanju.

Moje poslanstvo je posvečeno pomoči ljudem pri izboljšanju njihovega delovanja, reševanju osebnih težav ter omogočanju bolj svobodnega in zadovoljnega življenja.

Poleg tega se aktivno ukvarjam z vodji in ekipami, kjer jim pomagam premostiti težave na delovnem mestu.

V tej rubriki bom nudila različne nasvete na področju osebne rasti, reševanja osebnih težav in naslovila tudi težave na delovnem mestu, bodisi z izkušnjami ali s strokovnimi informacijami.

Več o meni najdete na www.pisanapreslica.siLINKEDIN.

Kontaktirate me lahko na [email protected] ⎸040 860 037.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj