Na vsebino

Avtoriteta

Opravljanje dolžnosti - to je opravil, ki jih zahteva avtoriteta - naredi razliko med razvajancem in uspešnim otrokom. Pokaže razliko med kulturnim, olikanim otrokom in napihnjenim mulcem, ki je prepričan, da so starši, vzgojitelji in učitelji na svetu zato, da je njemu lepo.
Otroci so dolžni priznati različne avtoritete, vsaj te, ki so naštete v nadaljevanju.
Osebe: starše, stare starše, vzgojiteljico, učiteljico, medicinsko sestro, župnika, policista, hišnika, ravnatelja in kuharico, pa redarja na prireditvi, soseda, šoferja kombija in mladoletno varuško ter sramežljivo študentko na praksi!
Prepovedi: ničesar ne sme vtikati v vtičnice, ne sme uporabljati plinskih naprav, obrniti ključa v avtu, sprostiti ročne zavore, spreminjati nastavitev na računalnilu, oprati črne mačke v stroju za pranje perila in drugo!
Zapovedi: upošteva prometne znake, higienske zahteve, pravila lepega vedenja, govori resnico. Sprašuje za dovoljenje za različne stvari in se drži odgovora brez sitnarjenja. Skrbi za svoje in pusti tuje stvari pri miru. Vsak delovni dan dela za šolo!
Navodila in ukazi: Odnesi smeti! Najprej dokončaj nalogo, nato greš lahko na trening! Naloga je nakracana, prepiši z lepšo pisavo! Dvakrat, če je treba. V šoli da knjigo na mizo takoj, ko učiteljica tako ukaže!

Vir: www.čmrlj.biz
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj