Na vsebino

Kako do samozavesti

Ana je za razliko od Tine dobila vso podporo, vzpodbudo in navdušenje staršev. Ali si lahko mislite, kako ji je ob tem zrasla samozavest? S kakšnim veseljem se bo lotila novih, zahtevnejših nalog!
S tem kako gledate na svojega otroka, določate njegovo prihodnost!
Ravno zaradi razlik v vzgoji, kot jih pokažeta primera iz prejšnje zgodbe, smo si tako različni. Nekaj prinese v vzgojo tudi različnost kultur in vrednot, različnosti v pogledu na svet. Slovenci nismo skoraj nikoli dovolj samozavestni, drugi narodi iz bivše države pa ob istem znanju ali sposobnostih kar pokajo od samozavesti. Samozavesti seveda ne smete mešati z nadutostjo in samozagledanostjo.
Kaj želite kot doto podariti svojemu otroku ? Boste vzgajali zmagovalce ali prestrašene in zaskrbljene posameznike, ki ne bodo znali sami poskrbeti zase? Nekateri jim že od malega s svojimi dejanji sporočate, da sami ne zmorejo in boste vi bolje naredili namesto njih! Prav je, da zahtevate od otroka, da določene stvari naredi, a ob tem je zelo pomembno, da ga na pravi način vzpodbujate, da ga dvigate, da ga podprete v tem, kar dela - še posebej, ko naleti na težavo.

Vir: www.čmrlj.biz

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj