Na vsebino

Kdo bo otrokom predal resnice II

... nadaljevanje od včeraj.

Mnogi starši verjamejo, da bodo otroci, ki dajo vse od sebe, prispeli na vrh in tam ostali. Ali to hkrati tudi pomeni, da bodo otroci, ki ne dajo vsega od sebe, padli na dno in tam tudi ostali? Včasih so takšnim ljudem rekli nesrečniki, danes jih imenujejo "zgube". Zakaj taka razlika v poimenovanju? Zaradi spremembe vrednot, zaradi lažnega prepričanja, da vsak lahko doseže vse.
Ni res - lahko živite športno in po vseh načelih varovanja zdravja in vas pri dvainštiridesetih letih pobere možganska kap. Ena žilica je bila od vašega rojstva prešibka. Če se ne bi tako naprezali recimo v teku na smučeh, bi živeli še štirideset let. Kar navadite se, da je izraz pošteno, ferplej, izmišljena kategorija, ki velja v zaključenih družbah z maloštevilnim članstvom. In v zelo malo primerih!
V življenju pa "pošteno" ne obvelja. Nujno potrebujete boga ali vesolje, ljubezen, gibanje, hobi; nekaj, na kar lahko računate, da bo izravnalo krivice. Ali vsaj pomagalo, da jih preživite. Če nimate ničesar od gornjega, ste morda ogroženi. Ko se začnejo vrstiti krivice in nemoč, celo od lastne roke.

Se nadaljuje jutri ...

Vir: www.čmrlj.biz
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj