Na vsebino

Kdo ste danes? Meceni?

Meceni so bili dovolj bogati pokrovitelji velikih talentov, ki niso zmogli sredstev, da bi svoj dar uresničili. Pomagali so jim tudi s filozofskimi nazori, širjenjem duha in še s čim.

Meceni v vzgoji svojih otrok prenašajo filozofijo svojih staršev. Na primer: Njihovi starši niso hodili na govorilne ure v šolo, zato tudi oni načeloma ne hodijo. Ob tem ni pomembno, da se je to odvijalo v prejšnjem tisočletju, drugi državi, z drugačnim družbenim redom, dodatnim uradnim jezikom in z drugačnimi vrednotami od današnjih.

Mecenom zadošča, da so njihovi otroci bistri ali nadarjeni. Kriterij niti ni tako pomemben, da so le taki. Z njimi se ukvarjajo kar se da malo, dajejo jim vso svobodo.

Prepričani so, da se otroci v dobrem šolskem sistemu najbolje razvijajo sami po sebi. Imajo občutek, da njihovim otrokom pripada le ocena pet. Ostale so za sosedove otroke, ki so povprečni. Kadar pa njihov otrok dosega slabše rezultate od sošolcev in sošolk, je kriva učiteljica, sistem, vrtec ali Evropska skupnost.

Le tega ne prepoznajo, da otrok ne uspeva, ker ne dela domačih nalog, se ne uči, v šoli ne sledi. Ker mu je dolgčas, moti sošolce, učitelje in pouk. Iz nadarjenega se spremeni v nadležnega.

Naslednja faza preobrazbe tega bistrega kokona bo v nasilneža. Potrebuje le malo nespretne spodbude staršev ali malo neprimernega zgleda agresivnega sošolca, znanca z ulice ali koga tretjega.

Značilna izjava: "Šole danes niso več tisto kar so bile. Naši učitelji so res nekaj znali!"

Vir: www.čmrlj.biz

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

    
32
46
55
68
79
811
95
11
18
23
24
25
26
28
30
31
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj