Na vsebino

Prednost dobremu

Ta slovenska pretirana zaskrbljenost in črnogledost vašim otrokom nič ne koristi. Škoduje jim! Spomnite se zgodbe s plaže, ko vas bo zamikalo, da bi opazovali, komentirali in ravnali podobno kot Tinini starši.
Ali si lahko mislite, kako težko je otroku, ki ima težave, biti samozavesten: bodisi da slabo bere, slabo govori, ima težave s pisanjem, je okoren in ne zmore narediti prevala?
Pri vaši naravnanosti se ob takšni situaciji vse vrti okoli težav. Slepi ste za vse dobro, kar otrok zmore in zna. Ne prepoznate tistega, kar naredi dobro, ker vam ves čas in energijo pobere ukvarjanje s težavo.
Seveda je vaša dolžnost, da otroku, ki ima motnje ali samo prehodne težave, pomagate ali poiščete pomoč strokovnjakov. Še pred tem pa poiščite tisto, kar vaš otrok zmore in zna, kar ga veseli, kar ga povezuje z vrstniki. Preko tistega dobrega boste lažje delovali tudi na področju, kjer je otrok šibek.
Verjemite, sama sem bila priča mnogim pozitivnim spremembam! Nastale so, ko so se starši osredotočili na tisto, kar je pri otroku dobro, kar zmore.

Vir: www.čmrlj.biz

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj