Na vsebino

Šport kot rešitev, včasih tudi kot problem V

Nadaljevanje od včeraj ...

Teoretično lahko sodelujejo tudi pri npr. nogometu. Praktično pa ne, ker hočejo zmagati zlepa ali zgrda. Če ne bo po njihovem, bodo onemogočili igro - ali bo po moje, ali pa sploh ne bo! Morda boste rekli - saj zato pa so pravila igre, sodnik in sojenje.
Lepo vas prpsim! Kakšna pravila? Veste, čemu je podoben rumeni karton? Kot če bi prišli v sobo, ker otrok tako presunljivo joka, potem pa najdete starejšega, ki je mlajšega vrgel na tla in ga zdaj brca v trebuh! Kaj boste rekli?! Hopla, to se pa ne sme, mlajših, šibkejših se ne tepe, sploh pa ne brca, ko so na tleh!
Ampak za danes naj ti bo, samo nikoli več!
To je rumeni karton. Naredil je prekršek, ki je točno prepoznan, brez dvoma ga je naredil - in dobil opozorilo! Brez ukrepa. To ni vzgoja, veste. To je podpiranje nasilja. Kaj se zgodi, če kakšen sodnik reagira tako kot mora in izloči takšnega igralca? Komentatorji in navijači vpijejo, da je slep in da bo že še videl hudiča! Na poti domov sodnika varuje policija. Tudi tak je šport, v katerega spuščate svoje otroke. Tiste, ki že imajo težave z avtoriteto. Vzgojni zavod ali še kaj hujšega je nemara bliže, kot si mislite.

Se nadaljuje jutri ...

Vir: www.čmrlj.biz

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj