Na vsebino

Vrednote so sito

Otroci, ki so po svojih sposobnostih vodstveni material, bodo že stopili naprej in vodili. Ne bojte se - vašega ne bo nihče zatiral.
V vrtcu in prvi tradi se izkristalizira večina vodij posameznih skupin. V predbuberteti in puberteti jih na novo vznikne le malo. Pa še tisti - navadno en - je negativni vodja, ki mu vaš dobro vzgojeni otrok, ki opravlja dolžnosti, tako ali tako ne bo sledil. Seveda ne, ker ta negativni vodja ne ceni uspeha, lepih ocen, ne ceni avtoritete, ne ceni lepega obnašanja. Vaš otrok bo opazil, da tak vodja ne ceni pravih stvari. Ne bo se pretirano družil z njim, ker nimata istih ali podobnih vrednot.
Če boste starši opravili svojo dolžnost in na otroke prenesli svoje vrednote, jim boste podarili največ, kar se da.
To je edina resnična dediščina! Kaj denar, pa parcele in stavbe, knjižice, delnice in zlato! To so ostanki, ki jih bodo otroci dobili, ko boste umrli. Ali mislite, da jim bodo pomagali sprejemati prave odločitve? Dvomim.
Ko pa na otroke prenesete svoje vrednote, ste jim podarili orodje za presojo: vedeli bodo, ali ravnajo prav. Že takrat, ko se odločajo, ne potem, ko bo prepozno. Vrednote so uporabno sito za vsak položaj. ...

Vir: www.čmrlj.biz
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj