Na vsebino

Vse se vrti okoli šole I

Znotraj in zunaj šole se dogaja marsikaj in vključenih je veliko različnih oseb. Različnih po starosti, po izkušnjah, položaju, vlogi, vrednotah in odgovornostih. Načeloma je urejeno tako, da o pouku odloča šola, učence v šoli vodijo učitelji, doma pa starši. Dokler se ne pojavijo zmešnjave. Eno sem že omenil na začetki knjige. Nekateri starši ste pomešali svoje vloe kot starši in kot nekdanji učenci. Nekatere učiteljice, ki učijo vašega otroka, so morda učile tudi vas.
Pa razčistite, no, že enkrat s svojimi travmami in zamerami do šole in jih ne vlecite v novo razmerje, ki ste ga začeli ob vstopu v prvi razred!
Verjetno se vsi spomnite svojega otroštva, guljenja šolskih klopi, popoldanskih potepanj, igranja ob potokih, v gozdu, na igrišču, prvih simpatij in prvih ljubezni.
Ali se morda spomnite tudi, koliko ste se včasih, ko ste bili otroci, doma s svojimi starši pogovarjali o šoli? Ali sta se tudi takrat ves svet in širno vesolje vrtela okrog šole?
Verjetno lahko temu pritrdi le malokdo. Starši so nas vprašali, ali imamo nalogo in to je bilo vse. Včasih so vprašali tudi, če znamo določeno snov, kadar smo morda povedali, da pišemo test.

Se nadaljuje jutri ...

Vir: www.čmrlj.biz

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj