Na vsebino

Vse se vrti okoli šole III

... nadaljevanje od včeraj.

Popoldne jim mine v tekanju z ene na drugo interesno dejavnost. Da bodo nekoč vrhunski športniki, virtuozi, baletke, plesalci, da bodo znali deset jezikov ...
Pa je to res potrebno? Ali so interesne dejavnosti res želja vaših otrok ali so to vaši interesi, vaše zamujene priložnosti? V želji za čim večjimi dosežki v življenju ste jih morda oropali tistega najlepšega; brezskrbne igre in druženja.
Tudi naša generacija, generacija staršev, ima virtuoze, vrhunske športnike, prevajalce ... Kljub temu, da nismo bili vključeni v interesne dejavnosti, kar takoj, ko smo zlezli iz plenic, ker teh pač ni bilo ali pa je bilo za to manj možnosti.

Zdaj se vse spet in spet vrti okrog šole. Ko je otrok doma, je glavna tema pogovora šola. Kaj je za nalogo, kdaj pišejo teste, kdaj učiteljica sprašuje in kaj sprašuje, kakšno oceno je dobila Kaja. Potem se čudite, da otroci kar se da hitro smuknejo v svojo sobo in se ne prikažejo ven do naslednjega obroka, če se le da.
Pozabite pa na množico drugih stvari, ki bi vas lahko zapletle v pogovor ali dejavnost z vašim otrokom. Zakaj se oče in sin ne bi šla kdaj preprosto igrat z žogo na dvorišče, mama in hči pa bi se lotili peke piškotov in s tem kar sredi tedna presenetili domače? Ob skupni igri in delu pogovor kar sam steče. Otroci takrat povedo veliko več kot v trenutkih, ko jih "zaslišujemo".

Se nadaljuje jutri ...

Vir: www.čmrlj.biz
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj