Na vsebino

Sindrom kronične utrujenosti

Sindrom kronične utrujenosti je po mnenju nekaterih bolezen ali pa tudi ne. Nekateri strokovnjaki so mnenja, da je sindrom kronične utrujenosti pravzaprav alergija, drugi pa, da nastane zaradi odpovedi telesnih razstrupljevalnih mehanizmov, ki so pretežno v jetrih, ledvicah in možganih. Ti mehanizmi so sposobni predelati škodljive snovi v telesu neškodljive (npr. alkohol). Vsak tak mehanizem je odvisen od številnih encimov oz. encimskih reakcij, vse to pa od hranil, ki jih zagotovimo telesu. To pomeni, da lahko zaradi pomanjkanja nekega hranila določen mehanizem ne deluje.
Simptomi kronične utrujenosti so sila zanimivi: nenavadna izčrpanost, čeprav nismo tekli maratona, slabše spanje, težave s koncentracijo, razdražljivost,pozabljivost, glavoboli, pogosto nas boli grlo in imamo nenehno rahlo vročino. Tak občutek lahko traja in traja, tudi več mesecev, pri tem pa počitek le malo pomaga.

Vir: http://www.marija-merljak.si/knjige.html
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj