Na vsebino

Sladke pregrehe

Največje zlo tistih, ki imajo težave s preveliko telesno težo, so posladki. Običaj je, da vsak večji obrok zaključimo z nečim sladkim. Sladko pa je lahko tudi zdravo. Menda so slovenslega pesnika Franceta Prešerna klicali tudi "doktor Fig", ker naj bi v žepih skrival suhe fige in z njimi rad obdaroval otroke. Današnji otroci bi se nad suhimi figami najverjetneje zmrdovali. Navajeni so na čokolado, sladoled in bonbone. A tudi z nami ni nič bolje. Morda bi vseeno poskusili s suhimi figami in podobnim suhim sadjem.

Vsak izmed nas v sebi nosi dve osebi: ena bi bila rada vitka in zdrava, druga pa hoče predvsem brezmejno uživati. Skrivnost ni v tem, da si podjarmimo drugo, temveč v tem, da negujemo prisrčne odnose z obema in tako postanemo gospodarji svoje volje in užitkov. Zato ni nič narobe s tem, če si občasno privoščimo slaščice, narobe je le, če izgubimo nadzor nad svojo voljo.

Vir: http://www.marija-merljak.si/knjige.html
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj