Na vsebino

Vitamini in kakovostne beljakovine

Izrednega pomena je okrepitev delovanja imunskega sistema s tem, da organizmu zagotovimo osnovne surovine za gradnjo dovolj velikega števila imunskih celic in protiteles. Poleg tega je dokazano, da določene sestavine hrane spodbujajo hitrejše nastajanje imunskih celic.
Vsem dobro znan je vitmin C; človeško telo ga ne zna samo ustvarjati, zato ga moramo dobiti s hrano. Veliko ga je v svežem sadju, zato moramo tega v času bolezni uživati veliko več, saj je vitamin C odločilen pri številnih procesih v telesu.
V primeru povišane telesne temperature se ta vitamin tudi uničuje, zato ga je treba redno nadomeščati. Kajenje vitamin C porablja, zato naj bodo kadilci še posebej pozorni na zadosten vnos tega vitamina v telo.
S kakovostnimi beljakovinami, ki jih zaužijemo, omogočimo organizmu gradnjo imunskih celic. Zato med zdravljenjem nikoli ne pozabimo na kakovostne beljakovine, tako živalskega kot rastlinskega izvora.

Vir: http://www.marija-merljak.si/knjige.html

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj