Na vsebino

Prenova kopalnice

Nameravam prenoviti majhno kopalnico in bi rad nasvet glede postavitve kopalniške opreme. Kopalnica je dolga 3,00 metre in široka 2,15 metra in mora vsebovati tuš kabino, wc, bide, umivalnik in prostor za koš za perilo. Pošiljam fotografije.

Arhitekt odgovarja

Kopalnica že sama po sebi ponuja rešitve, saj oprema ne bo veliko drugače pozicionirana po prenovi kot pred prenovo. Pazit morate samo na zadostne odmike sanitarnih elementov ter izbrati kopalniško opremo primernih dimenzij. Tik za vrati imate lahko visoko in ozko omarico ali police za čistila ipd.., saj bi bilo škoda prostor ne izkoristiti. Tuš kabina mora biti ob vhodu v kopalnico zaradi pozicije vrat in okna in naj bo maksimalnih dimenzij 120x90 cm, da ne bo preveč zaprla prehoda. WC školjko in bide pozicionirajte na isti steni kot tuš kabino, nasproti pa umivalnik oziroma kopalniško pohištvo. Na ta način je omogočen nemoten dostop do okna in zagotovljen maksimalen prostor za premikanje. Visoke omarice poleg umivalnika naj ne bodo pregloboke, saj mora biti dovolj prostora med njimi in tuš kabino. Koš za perilo naj bo skrit za pohištvom pri oknu.

Več nasvetov za ureditev kopalnice najdete v prispevku TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj