Na vsebino

Kako "ublažiti" menjavo dlake?

Foto: Gustavo Fring/Pexels
Foto: Gustavo Fring/Pexels

Menjava dlake je naraven proces, ki pa ga še posebno občutimo lastniki psov. Dlaka izpada skozi celo leto, zelo intenzivno pa spomladi, ko kužki "slečejo" zimska "oblačila". Gosta poddlanka dozori v nekaj tednih. Nepredstavljiva količina tanke in fine dlake spravi ob živce tudi največje ljubitelje psov. Da proces steče kar se da hitro in elegantno je najboljše kužkom ponuditi celostno nego.

Psa okopajte, bodite zelo natančni pri izdatnem šamponiranju in izpiranju. Nato psa dobro "sfenirajt"e. Tako se znebite velikega dela odmrle dlake, nato psa še intenzivno izčešite s krtačo, ki "zagrabi" odmrlo dlako. Nato vsakih nekaj dni ponavljajte krtačenje. Večji del dlake kot jo izčešete in odpihnete s fenom, manj je bo na vaših oblačilih in po stanovanju. Poleg tega pa se bo tudi vaš kosmatinec počutil boljše. Da bo celoten proces nege bolj prijeten se "oborožite" s posladki za kužka.

Vir: Utica trgovina za živali
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj