Na vsebino

"Mokra hrana" za mačke

Ali je res pomembno, da mačke dobijo tudi mokro hrano? Ali lahko uživajo samo mokro hrano?

Predvem in najbolj pomembno je, da svojim mačkam ponudimo kakovostno prehrano. Najboljše in najbolj praktično, kadar govorimo o komercialni hrani je, da ima mačka ves čas na voljo brikete in vsaj dva obroka mokra hrane na dan. Mokra hrana je pomembna, saj poleg kakovstnejših beljakovin (boljše so, ker so manj termično obdelane od tistih v briketih), tako mačke zaužijejo tudi več tekočine. Mačke v naravnem okolju večino vode zaužijejo v hrani, manj pa neposredno s pitjem. Te vedenjski vzorci so delno ohranjeni tudi pri domačih mačkah, ki premalo pijejo, četudi jim je skodelica z vodo dostopna ves čas. Dehidrirana hrana in premalo zaužite vode pa vodi v konstantno blago dehidracijo, ki lahko močno prizadene že tako občutljiva mačja sečila.

Briketi pa so primeren "vmesni" prigrizek, saj zaradi svoje suhe formacije ne izgubijo na kakovsoti, četudi več ur stojijo na odprtem pri sobni temperaturi. Dobro pa vplivajo tudi na ustno higieno mačke. Še enkrat pa je potrebno povdariti, da je nujno iz mačjega jedilnika izločiti nekakovostne prehranske izdelke, ki vsebujejo soli in le majhen delež kakovostnih hranil.

Vir: Utica trgovina za živali

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj