V želji po čim večjem ugodju naših najboljših kosmatih prijateljev smo lastniki pripravljeni storiti veliko. Kužki nam seveda hvaležno vračajo, včasih pa tudi nekoliko izkoriščajo našo dobroto. Kar pa ni noč narobe, saj jih konec koncev imamo zato, da skupaj uživamo in jih crkljamo.

Tokrat vam bom razkril pet koristnih trikov, kako tudi najbolj izbirčne pripraviti k uživanju briketov. Brikete pomešajte s konzervo. Zmes naj bo čim bolj homogena. Lahko si pomagate tudi z nekaj tople vode. Poslužujte se različnih okusov konzerv. Tako bodo obroki še posebno slastni. Brikete rahlo segrejte v ponvi ali pečici. Arome bodo postale tako še bolj izrazite. Za pse je vonj veliko bolj pomemben kot okus, saj so receptorji za voh pri kužkih bolj razviti kot receptorji za okus. Podoben učinek kot pri gretju boste dosegli tudi če brikete zalijete z nekaj tople vode. Briketi naj nikakor ne plavajo v vodi, ampak naj bodo le rahlo navlaženi. Boljšo ješčnost boste dosegli tudi, če obrok obogatite z žličko olja. Še posebno se obnese ribje olje, ki je tudi zelo bogato z nenasičenimi maščobnimi kislinami in vitaminom A. Občasno ali pa redno lahko briketom dodate tudi probiotičen jogurt. Najboljše, če se poslužite tekočega in pretresete posodo z briketi. Tako se bo enakomerno porazdelil okoli vsakega briketka.

Vse dodatke se dodaja v majhnih količinah in se jih uvaja postopoma. Najpomembnejše pa je, da so briketi kar se da kakovostni, iz naravnih sestavin in brez sintetičnih arom ter konzervansov.