Na vsebino

Prazniki in hišni ljubljenčki

Če smo ljudje praviloma veselimo prazničnega obdobja, pa slednje za premnoge hišne ljubljenčke predstavlja najhujši del leta. Številni obiski, potovanja, praznovanja in na koncu seveda pirotehnika predstavljajo živalim stres, nepoznane in nerazumljene dogodke. Dolžnost vseh lastnikov je, da naredijo vse, kar je v njihovi moči, da živalim olajšajo to obdobje in preprečijo nepotrebno trpljenje.

Zelo pomembno je, da živali v tem obdobju ne puščamo samih, sploh v dneh, ko je uporaba pirotehnike na vrhuncu. Zaradi morebitnih pobegov zaradi pokov je potrebno še posebno paziti na to, da so živali ves čas pod nadzorom in na sprehodih na povodcih. Živalim, ki stresa ne obvladujejo in jih okoliščine pahnejo v hudo stisko pa pomagajte s sredstvi, ki blažijo stres. Poslužite se predvsem uporabe naravnih pripravkov, ki sprostijo živali, a nimajo hudih stranskih učinkov, kot so zaspanost, odsotnost, bruhanje.

Vir: Utica trgovina za živali

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj