Na vsebino

Nasveti za boljše življenje in uspeh 16

Napočil je čas, da pustimo strah za seboj

Napočil je čas, da pustimo strah za seboj in poskrbimo za svoje mentalno zdravje, na katerega vsi radi pozabljamo. Pa vendar ga trenutno vsi še kako potrebujemo.

Podajam po mojem mnenju nekaj ključnih korakov, ki jim sledim tudi sama v teh časih:

  • Če si podjetnik in imaš svojo ekipo za seboj, je podpora le teh najpomembnejša. Nikakor ne smeš pustiti svojega tima v paniki ali na cedilu. Ste na istem čolnu in z istim namenom varno priveslati do obale.
  • Pomembnost »mindseta« (pozitivne miselnosti) vsake osebe, kot tudi vsakega podjetnika, samozaposlenega je zelo pomembna! Ker hitro se lahko zaradi strahu pripelješ na rob tesnobe in obupa. Kajti okolica je vedno močnejša od tebe! Ne daj se, da te zaustavi! Ostani miren!
  • Vzdržuj svojo pozitivno energijo! Pojdi na sprehod, če imaš možnost. Varno se izpostavi sončnim žarkom. Beri knjige, nauči se kako pravilno dihati ali nauči se meditirati. Riši, poj, pleši, … Počni stvari, ki te razveseljujejo in jih nisi mogel početi prej zaradi pomanjkanja časa.
  • Imej svojo jutranjo rutino. Sem ambasadorka jutranje rutine ter hvaležnosti in zato sem tudi napisala nenavadni priročnik jutranje rutine, ki mi še vedno pomaga vsakodnevno ohranjati mirno kri in drastično izboljšati razpoloženje. Najmanj kar lahko narediš zjutraj, ko se zbudiš je, da si zapišeš 10 stvari, za katere si hvaležen.
  • Zapiši si svoje zmage preden greš spati. Kajti zmag imamo v enem dnevu veliko, le opaziti jih moramo sami in si jih priznati. Se znati sami sebe pohvaliti ali potrpljati po ramenu.
  • Skozi dan večkrat ponavljaj pozitivne afirmacije:

»Jaz sem odgovoren za svoje življenje!«

»Imam jaz to!«

»Vse bom zmogel, ker tudi to bo minilo!«

Mojca Kokalj Imširovič

Mojca Kokalj Imširovič

Sem Mojca Kokalj Imširović, sem človek, mamica dveh otrok, žena, avtorica nenavadnega priročnika jutranje rutine: Moje boljše življenje se začne z jutrom, avtorica knjige Podjetniški mehurček, znanstvenica po izobrazbi, podjetnica, Co-Founder of Brewiks, COACHINJA ZA BOLJŠE ŽIVLJENJE IN USPEH, strokovnjakinja za družinsko podjetništvo, certificirana trenerka in motivacijska govornica.

Zakaj to počnem?

Ker globoko verjamem, da je vsak lahko boljša različica sebe, ne glede na okolje, iz katerega prihaja, kakšno življenje je imel ali ima in kakšne predispozicije ima.

Zato je moje poslanstvo z izobraževanjem in svetovanjem inspirirati posameznika, pare ter konec koncev tudi podjetja, da postanejo boljša različica sebe in zaživijo svoje boljše življenje.

Zato se tudi moj moto glasi: »Če si živ in če dihaš, si lahko spremeniš svoje življenje na bolje.«

Priročnik jutranje rutine

Podjetniški mehurček

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj