Na vsebino

Nasveti za boljše življenje in uspeh 17

NOVA PRILOŽNOST

Slej kot prej bo konec te karantene. Narava se bo spočila od prometa na zemlji in v zraku. Gospodarstvo se bo začelo postavljati na noge in kljub novi gospodarski krizi verjamem, da se bodo rodile nove priložnosti. Vedno so se.

Upam, da si bomo ustvarili drugačen svet, kjer bo dovolj obilja za vse. Upam, da smo s to krizo postali bolj sočutni, bolj zavestni, modrejši in boljši sočlovek.

V tem letu 2020 imamo novo priložnost, da zaživimo svoje življenje, da;

  • izrazimo hvaležnost še bolj globje in intenzivneje, ker je hvaležnost cepivo proti negativnosti (svoje misli raje usmerjaj na vse lepe stvari, ki jih imaš, na vse male blagoslove v svojem življenju). Dokazano z raznimi študijami in seveda tudi iz mojih izkušenj lahko trdim, da z nenehnim izražanjem hvaležnosti boš bolj pomirjen, srečen ter posledično bolj zdrav. Če ne veš kako, ti lahko pomaga tudi moj nenavadni priročnik jutranje rutine.
  • zdaj je najboljši čas, da se spomnimo opravil in običajev naših prababic in pradedkov.
  • zdaj je najboljši čas, da znotraj družine pozdravimo in zacelimo svoje premnoge podedovane prepričanja in vzorce ter zaživimo lahkotneje kot družina.
  • odkrijemo, kaj bi radi počeli. Ustavil se je čas zate, da resnično ugotoviš, kaj bi rad počel. Mogoče si bil nezadovoljen s svojo službo, (številni se že mnogo let pritožujejo ali pa razmišljajo o novi karieri ali o svojem podjetju). V tem času, ko smo zaprti znotraj svojega doma, se lahko zazreš vase in ugotoviš, kaj si resnično želiš.
  • zdaj je najboljši čas za osebnostno rast. Preberi kakšno knjigo. Veliko informacij za osebno rast na enem kupu lahko prebereš tudi v moji knjigi Podjetniški mehurček (ki je primerna tudi za ljudi brez podjetniške žilice)
  • zdaj je najboljši čas, da se naučiš novih veščin, ki so izjemno koristne za tvojo kariero.

Sama vem iz lastnih izkušenj, da živeti v coni udobja je zapravljanje življenja.
Še posebaj velika škoda je, da zamujamo življenje ali pa ga resnično ne živimo zaradi naših strahov pred nečem novim ali pred spremembami. Spremembe so edina konstanta v našem življenju, zato se jih moramo naučiti sprejemati.

Razumem, nihče ne mara neviht in sprememb v svojem osebnem življenju, a ravno zaradi njih rastemo. Te nam dajejo potrebne lekcije, ki nam pomagajo, da nekaj pozdravimo ali pa da se bolj potrudimo. Da postanemo bolj modri, izkušeni, srečni ter enostavno boljše različice sebe.

Mojca Kokalj Imširovič

Mojca Kokalj Imširovič

Sem Mojca Kokalj Imširović, sem človek, mamica dveh otrok, žena, avtorica nenavadnega priročnika jutranje rutine: Moje boljše življenje se začne z jutrom, avtorica knjige Podjetniški mehurček, znanstvenica po izobrazbi, podjetnica, Co-Founder of Brewiks, COACHINJA ZA BOLJŠE ŽIVLJENJE IN USPEH, strokovnjakinja za družinsko podjetništvo, certificirana trenerka in motivacijska govornica.

Zakaj to počnem?

Ker globoko verjamem, da je vsak lahko boljša različica sebe, ne glede na okolje, iz katerega prihaja, kakšno življenje je imel ali ima in kakšne predispozicije ima.

Zato je moje poslanstvo z izobraževanjem in svetovanjem inspirirati posameznika, pare ter konec koncev tudi podjetja, da postanejo boljša različica sebe in zaživijo svoje boljše življenje.

Zato se tudi moj moto glasi: »Če si živ in če dihaš, si lahko spremeniš svoje življenje na bolje.«

Priročnik jutranje rutine

Podjetniški mehurček

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj