Na vsebino

Nasveti za boljše življenje in uspeh 18

ODKRIJ KDO SI

Nikoli ni bil boljši čas, da lahko odkriješ kdo si! Kdo si, kadar nisi mama/oče, žena /mož, zaposlena/zaposlen, sodelavka/sodelavec, podjetnica/podjetnik, prijateljica/prijatelj? Ali sploh poznaš to osebo? Si ji kdaj dovolil priti ven?

Sama sem namreč to raziskovala, ko sem doživela osebni in finančni zlom.

Takrat sem se začela spraševati kdo sem in kaj je moj namen ali poslanstvo na tej zemlji?

Danes sem neizmerno hvaležna, da sem začela odkrivati ta del sebe, da sem tej osebi znotraj sebe prisluhnila. Da sem dovolila, da mi je pokazala način in pot, kako postati najboljša verzija sebe.

Naj podelim ta način tudi s teboj. Kaj lahko narediš ti, da boš odkril to osebo:

PRIVOŠČI SI SPANEC
Končno se je ustavil tempo in si lahko privoščiš zdravilen in krepčilen spanec. Saj med spanjem telo in duša pridobivata moč. Naspi se! Spanec naj bo čim bolj kakovosten.

PRIVOŠČI SI ČAS ZASE
Premalokrat poskrbimo zase. Potrebujemo in nam je dovoljeno vzeti si brez občutka sramu in krivde čas zase. Tudi če se ti zdi, da bo vse narobe, če te ne bo zraven. To je laž in iluzija. Verjemi mi, vse stvari so me počakale. Nič se ni samo pospravilo ali uredilo. Tako, da le mirno ... Vse te bo počakalo. Prosim prisluhni sebi in vedel boš, kaj bi rad za ta čas počel. To je tvoj čas!

POSTAVI SE NA PRVO MESTO

Naučili so nas, da moramo vedno potrpeti in počakati. In ko odrastemo smo navajeni potrpeti tudi z odhodom v toalete, pa če tudi nas hudo mudi, ker moramo poslati še ta email do konca. Ne, ni prav, da dajemo sebe avtomatsko na drugo mesto. To so pogoji, ki nas spremenijo v odlične žrtve. Da potem vedno obtužujemo druge za svoje nesrečno življenje. Tvoje življenje je. Živi ga zase!

ODKRIJ KAJ TE OSREČUJE
Kdaj si se nazadnje vprašal: "Kaj me resnično osrečuje?"

Ko veš kaj te osrečuje in to počneš si resnično polepšaš svoje življenje!

IZRAŽAJ SVOJA ČUSTVA
Začni pisati dnevnik oz. izpovedni zvezek. To je bilo moje najboljše odkritje.

Dnevnik lahko tako postane tvoj najboljši prijatelj in psihoterapevt.

Zvezek v katerega zapišeš vse tegobe, skrbi, misli, upanja, dobre stavari in občutke hvaležnosti. Zvezek v katerega lahko zapišeš točno tako kot čutiš, prenesel bo vse tudi solze in jezo. Kar je najboljše pa je to, da ti ni treba niti za trenutek olepševati stvari. Napiši vanj vse kar ti leži na duši. Namenjen je samo tebi, bodi odkrit s seboj. Skozi pisanje boš spoznal marsikaj o sebi, česar se niti zavedal nisi.

POSTANI ZMAGOVALEC

Sprejeti sebe pomeni, da moraš odgovornost za svoje življenje prevzeti nase, ne pa biti žrtev okolice, odnosov in rezultatov. Izgovori naj ne bodo del tvojega življenja. Če je bila preteklost težka in ti dnevnik ne pomaga dovolj si poišči pomoč. Naj te ne bo sram. Verjemi mi, poiskati pomoč ni slabost in krhkost. Ko si pripravljen poiskati pomoč, si priznaš in dovoliš nemoč in to je ogromna MOČ!!! Najdi si strokovnega mentorja, coacha ali psihoterapevta. To bo tvoja najboljša naložba, saj boš pomagal sebi - osebi s katero boš živel do konca življenja.

POSTANI UNIKAT

Sanjaj na veliko in uresničuj svoje sanje. Ne obremenjuj se, če si drugačen kot večina v tvoji okolici. Ne iči odobravanja drugih ljudi. Ker nikoli ne boš naredil za vse vključene pravilno. Še najmanj pa zase. Postani unikat, kar tudi globoko si, z vsemi izkušnjami, znanjem in modrostjo. Izvedi velike akcije kljub strahu ter doseži in živi svoje sanjsko življenje. Pri tem pa pomagajte še čim večjemu številu ljudi, da naredijo enako.

Mojca Kokalj Imširovič

Mojca Kokalj Imširovič

Sem Mojca Kokalj Imširović, sem človek, mamica dveh otrok, žena, avtorica nenavadnega priročnika jutranje rutine: Moje boljše življenje se začne z jutrom, avtorica knjige Podjetniški mehurček, znanstvenica po izobrazbi, podjetnica, Co-Founder of Brewiks, COACHINJA ZA BOLJŠE ŽIVLJENJE IN USPEH, strokovnjakinja za družinsko podjetništvo, certificirana trenerka in motivacijska govornica.

Zakaj to počnem?

Ker globoko verjamem, da je vsak lahko boljša različica sebe, ne glede na okolje, iz katerega prihaja, kakšno življenje je imel ali ima in kakšne predispozicije ima.

Zato je moje poslanstvo z izobraževanjem in svetovanjem inspirirati posameznika, pare ter konec koncev tudi podjetja, da postanejo boljša različica sebe in zaživijo svoje boljše življenje.

Zato se tudi moj moto glasi: »Če si živ in če dihaš, si lahko spremeniš svoje življenje na bolje.«

Priročnik jutranje rutine

Podjetniški mehurček

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj