Na vsebino

Nasveti za boljše življenje in uspeh 19

KAJ POMENI ZATE USPEH?

Premnogokrat sledimo družbenim normam, kaj naj bi pomenil uspeh in kdaj je nekdo uspešen.

Ali je to takrat, ko imaš imenitno službo (s katero se lahko vsem poohvališ)? Ali takrat, ko imaš lepo hišo po možnosti z velikim vrtom in z bazenom? Ali takrat ko imaš dober avto? Ali je to takrat, ko nosiš prestižne blagovne znamke?

Misliš, da te bo vse to na dolgi rok resnično osrečilo?

Da pokažeš, da imaš...drugim?

Spoznala sem veliko po družbenih merilih zelo uspešne osebe in tudi same so priznale, da vse kar so uspele v življenju narediti ni vredno niti zrna graha, kot je bogastvo in obilje ko spoznaš sebe in osebnostno rasteš.

Ta družbena programiranja in pričakovanja ne osrečijo od znotraj nobenega, ker ne izhaja ta definicija uspeha iz posameznika.

Ker uspeh ni nekaj, kar bi našel ali odkril. Uspeh ni nekaj, kar se ti zgodi. Uspeh je nekaj, kar ustvariš. Uspeh je nekaj, kar se zgodi zaradi tebe in tvojih sanj ter akcij.

Zelo pomembno je, da ne poslušaš drugih mnenj o uspehu. Sam si postavi svojo definicijo uspeha! Ker edino tako se boš lahko počutil resnično uspešnega, ko ga boš ustvaril.

Pri tem pa ne poskušaj navdušiti drugih! Navduši najprej sebe in dolgoročno osreči raje sebe. Tudi sama sem osvojila svojo definicijo uspeha in priznam, da prav uživam v tem obilju (več o tem pa sem tudi pisala v knjigi Podjetniški mehurček).

Če želiš ugotoviti, kaj zate resnično pomeni uspeh, odgovori na naslednja vprašanja:

  • KAJ JE ZAME POMENI USPEH?
  • KDAJ MISLIŠ, DA BI SE POČUTIL USPEŠNO?
  • KAKŠNE SO MOJE VREDNOTE?
  • KAJ BI RAD POČEL?
  • KAJ ME RESNIČNO OSREČUJE?"
  • KAKŠNO JE MOJE SANJSKO ŽIVLJENJE?
  • KAKŠNO ZAPUŠČINO ŽELIM PUSTITI SVOJIM OTROKOM IN SVETU?
Mojca Kokalj Imširovič

Mojca Kokalj Imširovič

Sem Mojca Kokalj Imširović, sem človek, mamica dveh otrok, žena, avtorica nenavadnega priročnika jutranje rutine: Moje boljše življenje se začne z jutrom, avtorica knjige Podjetniški mehurček, znanstvenica po izobrazbi, podjetnica, Co-Founder of Brewiks, COACHINJA ZA BOLJŠE ŽIVLJENJE IN USPEH, strokovnjakinja za družinsko podjetništvo, certificirana trenerka in motivacijska govornica.

Zakaj to počnem?

Ker globoko verjamem, da je vsak lahko boljša različica sebe, ne glede na okolje, iz katerega prihaja, kakšno življenje je imel ali ima in kakšne predispozicije ima.

Zato je moje poslanstvo z izobraževanjem in svetovanjem inspirirati posameznika, pare ter konec koncev tudi podjetja, da postanejo boljša različica sebe in zaživijo svoje boljše življenje.

Zato se tudi moj moto glasi: »Če si živ in če dihaš, si lahko spremeniš svoje življenje na bolje.«

Priročnik jutranje rutine

Podjetniški mehurček

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj