Na vsebino

Nasveti za boljše življenje in uspeh 5

Se spomniš reka po jutru se dan pozna?

S kakšnim razpoloženjem začnemo jutro, takšni gremo potem v dan.

Kaj pa večina naredi zjutraj?

Takoj ko se zbudiš, imaš že telefon v roki in pregledaš vse e-maile, novice in socialna omrežja. Ob zajtrku in kavici bereš časopise in rumene strani. Naenkrat dobiš ogromno količino (večinoma negativnih) informacij. Mogoče te razjezijo e-maili ali pa te frustrira dogajanje po svetu. Takoj postaneš slabe volje. To te hitro privede do tega, da iščeš izgovore, zakaj nimaš in česa vse so drugi krivi, in se znajdeš v zelo slabih vibracijah, v slabi energiji. Potem se spomniš, kaj vse moraš narediti v tistem dnevu. Začneta te grabiti panika in tesnoba. Ponavadi zaradi vseh teh negativnih misli in vibracij dobiš še kakšen e-mail ali klic, kjer je vse narobe. Te že zvija v želodcu, postaneš nervozen in tečen. Ugotoviš, da že zamujaš! Naletiš še na kolono in rdeč semafor. Takšen greš v nov dan, kjer je preostanek dneva samo še slabši!

Ti je kaj znano?

Se pravi, če se po jutru dan pozna, se tudi po dnevu teden. Po tednu mesec in po mesecu leto. Po letih pa tvoje življenje, je res?

Če torej spremeniš nekaj v svojem jutru, bo posledično tudi tvoje življenje postalo boljše!

ZAKAJ?

Ker ti jutranja rutina daje kontrolo nad samim seboj. Občutek, da nekaj obvladuješ, da imaš vpliv na nekaj, medtem ko nimaš vpliva na dogajanje na svetu ali pa na dogajanje v svoji okolici. Ne moram ti opisati, kako mogočen in močan je ta občutek kontrole in stabilnosti. Sama izvajam to rutino že od leta 2016 in ti povem, da se mi je zaradi nje spremenil vsakdanjik in konec koncev tudi moje življenje na bolje.

Več o jutranji rutini in kako jo vzpostaviti sem napisala v 'Nenavadnem priročniku jutranje rutine: Moje boljše življenje se začne z jutrom'.

Mojca Kokalj Imširovič

Mojca Kokalj Imširovič

Sem Mojca Kokalj Imširović, sem človek, mamica dveh otrok, žena, avtorica nenavadnega priročnika jutranje rutine: Moje boljše življenje se začne z jutrom, avtorica knjige Podjetniški mehurček, znanstvenica po izobrazbi, podjetnica, Co-Founder of Brewiks, COACHINJA ZA BOLJŠE ŽIVLJENJE IN USPEH, strokovnjakinja za družinsko podjetništvo, certificirana trenerka in motivacijska govornica.

Zakaj to počnem?

Ker globoko verjamem, da je vsak lahko boljša različica sebe, ne glede na okolje, iz katerega prihaja, kakšno življenje je imel ali ima in kakšne predispozicije ima.

Zato je moje poslanstvo z izobraževanjem in svetovanjem inspirirati posameznika, pare ter konec koncev tudi podjetja, da postanejo boljša različica sebe in zaživijo svoje boljše življenje.

Zato se tudi moj moto glasi: »Če si živ in če dihaš, si lahko spremeniš svoje življenje na bolje.«

Priročnik jutranje rutine

Podjetniški mehurček

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj